Annonse
Hjem Nyheter BMW viser ny elbil i Norge

BMW viser ny elbil i Norge

BMW viser nå fram sin nye elbil, Concept iX3, i Stavanger og Oslo.

Den tyske produsenten var som kjent tidlig ute med sin elbilsatsing, noe som har resultert i et godt salg av i3. Men bilen som faktisk kom så langt tilbake som i 2013 er som kjent en liten bybil, og det de fleste foretrekker i dag er SUV-modeller.

Og det neste elektriske steget for BMW blir da også en SUV ‒ iX3 ‒ en kompakt SUV-modell basert på dagens X3. Dette er ikke noe hemmelighet, og tyskerne har for lengst vist den fram for publikum.

Konseptmodellen har fått den femte og selvsagt nyeste generasjonen av BMW’s av eldriftsystemet, og et batteri med en kapasitet på 70 kWh gir en rekkevidde målt med WLTP på over 400 kilometer. Det nye elsystemet legger også opp til en hurtiglading på 150 kW, noe som betyr at det er mulig å fylle batteriet vesentlig raskere enn dagens elbiler klarer.

BMW sier at de har høstet erfaringer fra det de kaller for SAV (Sports Activity Vehicle) som hybridene BMW X5 xDrive40e iPerformance (kom i 2015) og BMW ActiveHybrid X6 (kom i 2009) i utviklingen av iX3, som kommer med mer enn 270 hestekrefter.

Saken fortsetter under Annonsen

Slik ser den kommende elbilen iX3 ut på konseptstadiet. (Foto: BMW)
Slik ser den kommende elbilen iX3 ut på konseptstadiet. (Foto: BMW)

Og allerede nå tar den altså en svipptur innom Norge ‒ det europeiske elbil-lokomotivet.

– Helt nye BMW Concept iX3 ble først avduket på Auto China 2018 i Beijing. Nå kommer konseptbilen på et eksklusivt Norges-besøk, med to stoppesteder; Stavanger og Oslo, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge.

I Stavanger har den funnet veien til den internasjonale offshore og energi-konferansen ONS 2018 som starter i dag. Hele 65.000 besøkende fant veien til den forrige ONS-messen som ble arrangert i 2016, og BMW har vært en trofast partner både gjennom talere fra BMW AG og en rekke shuttle-biler i tjeneste. I år vil over 15 BMW’er frakte foredragsholdere og andre rundt om i Stavanger under arrangementet.

I tillegg til en større bilutstilling ute, står BMW iX3 Concept utstilt inne i Hall 2 fra 27. til 30. august.

Til helga setter iX3 kurs for hovedstaden, men da til en langt mer eksklusiv visning. Elbilen er en av flere kommende nyheter BMW viser fram på et fulltegnet lukket kundearrangement på Henie Onstad Kunstsenter i Oslo.

– Vi har registrert en betydelig interesse for det som blir BMW’s neste elbil. Vi vet at mange nysgjerrige venter på flere detaljer, men vi kan foreløpig ikke røpe noen tekniske spesifikasjoner for den endelige produksjonsmodellen som kommer i 2020. Det vi kan fortelle, er at vi om kort tid åpner for forhåndsordre, sier Tegneby.

iX3 er bare en av mange nyheter fra BMW i årene som kommer. Gruppen, som inkluderer Mini, skal i 2025 tilby 25 elektrifiserte modeller, hvor 12 av de skal være rene elbiler. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsningen på elektrifiserte biler.

Tyskerne viste senest i fjor fram en modell de da kalte i Vision Dynamics, og som nå er bekreftet faktisk er den kommende i4.

iNext er en annen elbil de har på gang som blir flaggskipet når den kommer i 2021. Den bilen skal også få mye selvkjørende teknologi, faktisk helt oppe på 3,5 på den autonome skalaen som går til 5. Det er ganske så selvkjørende det.

Også når det gjelder andre modeller har BMW store planer, og kommer blant annet med en lang rekke nye SUV-biler ‒ inkludert X2, X3, X4 og X5.

Her er flere bilder av Concept iX3:

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker