Annonse
Hjem Nyheter BMW med sin minste SUV

BMW med sin minste SUV

X2 blir den sjette modellen i BMWs X-familie, og ja, noe ulogisk, den den korteste av dem alle.

Vanligvis vokser modellene når man går opp i tallkombinasjonene, men den logikken kjøper ikke BMW. Så når de lanserer X2 er det faktisk en SUV som er kortere enn X1. Ja, snålt for alle andre enn de som jobber hos BMW.

X2 er ifølge BMW Norge 4.360 mm i lengden, mens den nåværende X1 er 4.439 mm. X2 er imidlertid litt bredere, og i tillegg betydelig lavere. Faktisk hele 70 mm i forhold til X1. Akselavstanden er imidlertid den samme som X1.

Dette er altså den sjette modellen i SUV-familien til BMW, og hold dere fast ‒ det kommer faktisk en sjuende modell også (X7). Hvorfor BMW trenger sju forskjellige SUV-modeller er ikke godt å si, men slik har det nå blitt.

Saken fortsetter under Annonsen

BMW X2 kommer med flere varianter, en med forhjulsdrift (bensinvarianten sDrive 20i) og to med firehjulsdrift (xDrive 20d og xDrive 25d). Og den ser vitterlig bra ut. Spesielt den versjonen i gull gjør seg på bildene.

Motoralternativene er en bensinmotor på 192 hestekrefter og to dieselmotorer på henholdsvis 190- og 231 hestekrefter.

X2 leveres også i tre forskjellige versjoner ‒ Standard, M Sport og M Sport X. Alle tre med automatkasse.

M Sport og M Sport X har eget eksteriør- og interiørdesign, og sistnevnte kombinerer designelementer fra BMW M- og BMW X-modeller. Begge to har sportsunderstell, stivere demping og er 10 mm senket.

Som vanlig i nye biler er det en rekke førerassistenter også i BMW X2, og har også head-up display, navigasjonssystem og andre digitale tjenester.

Prisen? Jo, 457.600 kroner for den billigste som er bensinvarianten sDrive 20i, og drøyt 100.000 ekstra for den dyreste som er X2 xDrive 25d.

BMW kommer allerede i november med nye X3, mens X2 lanseres i mars neste år.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker