Annonse
Hjem Nyheter BMW med nytt «beist»

BMW med nytt «beist»

8-serien har fått et nytt medlem. Og nå snakker vi om et skikkelig «beist» i form av M8 Gran Coupé. Se video lenger ned.

Hvor langt BMW har tenkt å trekke ting er ikke godt å si, men de tar den ganske langt ut med sitt nye konsept. For BMW M8 Gran Coupé er en stor bil hvor BMW slår fast at M enkelt og greit står for «Mer».

Konseptmodellen vist fram på Genève Motor Show i Sveits måler 5,078 meter i lengden, 2,150 meter i bredden og 1,407 meter i høyden. Akselavstanden er på hele 3,023 meter, noe som bør vitne om nok av innvendig plass.

– På den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst presenterte vi den elektriske framtiden til BMW med konseptbilen BMW i Vision Dynamics. Nå viser vi også hvordan BMW M vil være en viktig del av BMWs framtid, og drar lakenet av nok en kommende spydspiss, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Konseptmodellen M8 Gran Coupé er altså en forsmak på hva vi kan vente oss fra BMW, og det nye designspråket kombinerer både M-modellenes sportslige uttrykk med de mer elegante linjene. Bilen har et langt panser og en stutt ende som taket faller ned mot.

Saken fortsetter under Annonsen

Designet vekker garantert oppsikt, noe som også er BMWs baktanke. De ville designe noe som skilte seg ut fra mengden.

Og det har de klart bare med fargen på konseptmodellen. Den er nemlig grønn. Ja, grønn! Nærmere bestemt «Salève Vert», og har en effekt som gjør at den skifter fra grønn til blågrå i ulikt lys.

Det nye designspråket kommer godt til syne foran. Nyregrillen peker nedover, lyktene som er plassert litt høyere er aggressive smale mens spoileren har svære luftinntak. Hele fronten oser av krefter.

Fra siden kommer den lange akselavstanden godt til syne, og sammen med det lange panseret og det fallende taket som går rett inn i den korte hekken gir dette bilen et slags elegant men sportslige coupéuttrykk. Bilen har dog fire dører.

Bak har de reddet inn det fallende designet ved å lage et aldri så lite spretthopp av en spoiler på bagasjelokket, og fire eksosrør understreker at du kanskje ikke bør prøve å passere denne.

Modellen som ble presentert i Genève er altså en konseptmodell, og BMW har nok dratt på litt ekstra. Den salgsklare modellen blir muligens tonet noe ned når den sammen med BMW 8 Gran Coupé kommer til neste år.

Her er en video av «det grønne trollet»:

BMW har også tatt med seg flere modeller til Genève. BMW X4, helt nye BMW i8 Roadster, nye BMW 2-serie Active Tourer og den nye 2-serie Gran Tourer er også på plass der. Så det er mye som skjer hos BMW for tiden.

– For et år siden sa vi at vi stod foran den største produktoffensiven i BMWs historie. I løpet av det siste året har vi så langt presentert en rekke nye SUV-modeller, nye M-modeller og vi har vist litt av vår videre elektriske fremtid – for å nevne noe. Med andre ord, BMW vil være tilstede i alle segmenter med alle drivlinjer i løpet av de neste årene, understreker Tegneby.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker