Annonse
Hjem Elbiler BMW med 600 kilometers rekkevidde

BMW med 600 kilometers rekkevidde

Vi tar klagingen først. Hva tenkte tyskerne på da de valgte å kalle denne konsepten for BMW i Vision Dynamics? Uansett, den har 600 kilometers rekkevidde. Så da godtar vi navnet (under tvil).

BMW er med på el-boomen, og planlegger ikke mindre enn 25 nye modeller med en eller annen form for eldrift innen 2025. Denne strategien har de kalt NUMBER ONE > NEXT (huff ja…), og blant de 25 skal 12 være helelektrisk.

BMW’s mål er å produsere rene elbiler som kan strekke seg 700 kilometer på en ladning, samt plug-in hybridmodeller som har en elektrisk rekkevidde på 100 kilometer.

I dag har de to velkjente el-modeller med i3 og i8 (yes, normale navn!), men mangler en modell som fyller rommet. Det kan fort være at i Vision Dynamics viser seg å være i5. Størrelsen stemmer iallfall sånn omtrent. 4,80 meter i lengden, 1,93 meter i bredden og 1,39 meter i høyden.

Konseptmodellen er en firedørs Gran Coupé som sparker unna fra 0-100 km/t på fire sekunder, og blir dermed et slags svar på Teslas Model S. Toppfarten er oppgitt til over 200 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

BMW understreker at denne ikke er en konsept på linje med framtidsvisjonen de viste fram i fjor kalt NEXT 100-bilene, men at denne er ment som nær framtid. Vi kan altså vente oss biler basert på konseptmodellene allerede om få år.

‒ Med i3 og i8 har vi designet revolusjonerende bybil og sportsbil. Med i Vision Dynamics kombinerer vi elektrisk forflytning med kjerneverdiene av BMW, dynamikk og eleganse. Vi demonstrerer dermed hvordan produktlinjen og designlinjen av BMW i kan utvikles videre i andre konsepter, sier senior visepresident hos BMW designgruppe, Adrian van Hooydonk.

De har ikke sagt så mye mer om de tekniske spesifikasjonene, men 600 kilometer og lynhurtig akselerasjon holder for oss så langt.

Vi finner klassiske linjer hos i Vision Dynamics, med lang hjulavstand og et tak med flytende linjer. Fronten og bakenden har futuriske trekk, spesielt fronten. Bakfra har den fått flotte linjer.

Elegant, ikke sant? BMW i Visiomn Dynamics er det enkle navnet på denne konsepten. (Foto: BMW)
Elegant, ikke sant? BMW i Vision Dynamics er det enkle navnet på denne konsepten. (Foto: BMW)

Se for øvrig litt mer i videoen øverst i saken.

Av de 200.000 elbilene fra BMW som vil rulle på veiene innen året er omme er 100.000 solgt i år. BMW henger helt klart med på el-boomen.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: BMW’s nye topp-SUV

Les også: Nå kommer den sportslige BMW i3s

Les også: BMW viser fram ny Z4

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker