Annonse
Hjem Nyheter BMW brøt drømmegrense

BMW brøt drømmegrense

Takket være elektrifisering og X-modellene setter BMW stadig nye salgsrekorder. Nå har de allerede rundet én million solgte biler i 2018.

BMW er virkelig på hugget for tiden, og lanseringene kommer på rekke og rad. Bare i tiden framover kommer de med ny Z4, X4, M3 CS, M2 Competition, M5 Competition, ny 8-serie og X5.

Og ikke minst skal de vil vise fram konseptversjonen av iNext i løpet av året, en bil stappet av teknologi og autonome egenskaper og som skal vise vei for BMW fra 2021.

De ønsker altså å utnytte momentet, for det er for tiden stort.

Tyskerne har nå telt opp antall solgte biler i løpet av årets fem første måneder, og konsernet som også består av Mini og Rolls-Royce klarte akkurat å bikke drømmegrensen på 1 million biler. Faktisk passerte de den grensen med kun 3.573 biler.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Å ha solgt én million biler allerede så tidlig i året er virkelig en milepæl, konstaterer Pieter Nota som er ansvarlig for salg i BMW.

‒ Vi er spesielt fornøyd med å se at X-modellene stadig blir mer populære, og tross at X3 fortsatt ikke er tilgjengelig i Kina sto den for et rekordsalg.

Tyskerne har støtt på importproblemer i Kina, og dermed har de ikke fått startet salget av X3 der ennå. Men modellen blir snart tilgjengelig også i verdens største bilmarked, så det er ingen grunn til å tro at BMW-salget vil slokne utover året.

De elektrifiserte bilene drar sammen med X-modellene salget, og fabrikken i Leipzig øker nå produksjonstempoet med 50 prosent for å dekke etterspørselen. Der vil de i løpet av høsten pumpe ut 200 biler daglig.

Salget av BMW i, BMW iPerformance og Mini Electric økte med 41 prosent i løpet av årets fem første måneder, og produsenten ser klare tegn til at denne trenden vil fortsette globalt sett.

I enkelte land står de elektrifiserte modellene for mer enn halvparten av samtlige solgte BMW-modeller, som for eksempel i Norge og Malaysia.

Mens de solgte 46.849 elektrifiserte modeller fram til og med mai, er tallet et helt annet for X-modellene.

Disse sto for hele 35,3 prosent av det totale BMW-tallet, og det ble solgt 303.202 X’er under årets fem første måneder.

Totalt solgte BMW-merket 858.675 biler i perioden, mens Mini og Rolls-Royce sto for det resterende salget.

Det er fortsatt Europa som er det viktigste markedet, og gruppen har så langt solgt 446.485 biler her i 2018. Men Asia nærmer seg, og der ble det i løpet av årets fem første måneder levert 348.342 biler, og forskjellen er nå på under 100.000 biler.

I Norge er BMW det fjerde mest solgte merket, og sto med 5.224 registrerte biler i utgangen av mai. Volkswagen, Toyota og Nissan er de som så langt har registrert flere modeller enn tyskerne i Norge.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker