Annonse
Hjem Nyheter BMW 8 Coupé er tilbake

BMW 8 Coupé er tilbake

BMW-entusiastene kan hente fram champagnen, for nå er den legendariske 8-serie Coupé tilbake.

På 1990-tallet var det 8-serie av BMW hvor verstingen var utstyrt med V12 som regjerte veiene, men i 1999 bestemte likevel tyskerne seg for å pensjonere flaggskipserien. Årsaken var et stadig fallende salg.

Og det var det. Trodde vi.

Men i mai i fjor dukket den plutselig opp igjen, da i form av en konseptmodell på bilutstillingen Concorso d’Èleganza Villa d’Èste i Italia. Bilen var like elegant som navnet på bilutstillingen, og dermed var det ingen vei tilbake for BMW.

8-serie måtte rett og slett gjøre comeback.

Saken fortsetter under Annonsen

Det comebacket ble timet med det legendariske Le Mans-løpet som pågår akkurat nå.

Side om side med racingbilen BMW M8 GTE ble 8-serie Coupé presentert fredag.

– Første generasjon BMW 8-serie er i dag en moderne klassiker, en bil som vekker begjær og følelser blant våre mange entusiaster. BMW Z8 og BMW i8 har båret 8-tallet videre, og nå er en ny legende klar; en helt ny generasjon BMW 8-serie Coupé, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Marius Tegneby.

Valget av Le Mans og M8 GTE er ikke tilfeldig. BMW har nemlig utviklet den nye 8 Coupé sammen med racingbilen, og de har en rekke felles karaktertrekk. Begge har for eksempel et lavt tyngdepunkt, velbalansert vektforhold, lettvektskonstruksjon med aluminium, magnesium og karbonforsterket plast.

Og den er nesten like elegant som konseptmodellen vi så i fjor.

Du tror oss kanskje ikke? Sjekk ut denne videoen av en M850i da vel:

https://youtu.be/gvPvbZABx3I

Bilen er for øvrig 4.843 mm lang, 1.902 mm bred og 1.341 mm høy, mens akselavstanden måler 2.882 mm.

Den er altså lang, lav og med et coupésdesign med et fallende tak, og BMW har prøvd å kombinere et uttrykk av både eleganse og kraft med 8 Coupé.

På innsiden har de samlet betjeningselementer og displayer i egne områder, slik at det hele blir veldig ryddig og oversiktlig. BMW 8-serie Coupé får i likhet med den nye X5 det nye operativ- og kontrollsystemet iDrive 7.0, og ny digital instrumentering hvor føreren selv kan tilpasse menyer og kontroller etter eget ønske.

Sportssetene og interiørdetaljer er, selvsagt, kledd i skinn som standard, og helt bakerst er bagasjerommet på 420 liter.

De kommer også med Adaptive M Suspension med elektronisk kontrollerte dempere som standard, og ved hjelp av Integral Active Steering kan føreren redusere svingradien ved manøvrering i lave hastigheter.

Det nye flaggskipet har det meste av teknologi, og blant hjelpemidlene finner vi ting som Active Cruise Control med Stop & Go, Steering and Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision og Crossing Traffic Warning.

BMW har også inkludert både Driving Assistant og Parking Assistant som standard, og sistnevnte inkluderer Reversing Assistant som er en funksjon or styring under 35 km/t, der de siste 50 meterne kan reverseres uten at du trenger å holde i rattet.

8 Coupé kommer som to alternativer, M850i xDrive og 840d xDrive.

Bensinmotoren i M850i er en M Performance 4,4-liters V8 twinturbo, mens dieselmotoren i 840d xDrive er en 3-liters rekkesekser twinturbo. Begge variantene leveres med en 8-trinns Steptronic automatgirkasse og xDrive firehjulsdriftsystem som standard.

Dette er tallene:

Modell: Effekt: Dreiemoment: 0-100 km/t Toppfart:
M850i xDrive 530 hk 750 Nm 3,7 sek 250 km/t
840d xDrive 320 hk 680 Nm 4,9 sek 250 km/t

BMW opplyser at modellen får sin internasjonale lansering i november, og BMW Norge åpner for bestillinger i løpet av sommeren. Da blir de norske prisene også fastsatt.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker