Annonse
HjemNyheterBlir Europas nest største bilkonsern

Blir Europas nest største bilkonsern

Den franske PSA-gruppen har kjøpt den europeiske delen av GM, og passerer dermed «rivalen» Renualt i størrelse.

PSA består av de franske merkene Peugeot, Citroën og DS (som tidligere var Citroën), mens den europeiske delen av amerikanske GM har merkene Opel og Vauxhall (britisk og australsk variant av Opel) i porteføljen.

Den europeiske delen av GM gikk med over to milliarder kroner i underskudd i 2016, og med salget av Opel avslutter GM sitt europeiske forretningsområde. PSA betaler rundt 21 milliarder kroner for merkene Opel og Vauxhall.

Før oppkjøpet var PSA-gruppen det tredje største bilkonsernet i Europa, etter Volkswagen og Renault (som også eier 43 prosent av aksjene i Nissan). Nå passerer de Renault, og blir Europas nest største med en markedsandel på 17 prosent. Volkswagen topper med en andel på 24 prosent.

PSA eies blant annet av den franske stat og kinesiske Dongfeng, og sier at de vil beholde Opel som et «tysk» merke. Hva som skjer med Vauxhall og fabrikkene er fortsatt uavklart.

Saken fortsetter under Annonsen

– Å slå oss sammen med Opel/Vauxhall gjør oss stolte, og vi vil fortsette å utvikle dette flotte firmaet, sier styreleder Carlos Tavares hos PSA.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse