Annonse
HjemElbilerBlir denne elbilen laget? Du bestemmer faktisk!

Blir denne elbilen laget? Du bestemmer faktisk!

Tilbakemeldingene var så voldsomme da Peugeot presenterte et usedvanlig imponerende konsept at den franske produsenten nå vurderer å sette den i produksjon. Du bestemmer faktisk skjebnen.

Da vi skrev om elbilen Peugeot e-Legend var tittelen på saken: «Elbil-konseptet som tar pusten fra deg». Det er kanskje en overdrivelse, men ikke mye. For e-Legend er virkelig noe helt annet enn det vi er vant med.

Elbilen er bygd på linjene til den klassiske 504 Coupé ‒ en stilren klassiker som kom på markedet i 1969 ‒ derav navnet e-Legend.

Linjene til 504 Coupé var så forføriske at til og med Pininifarina kastet seg over den ‒ selskapet som stort sett konsentrerte seg om å style Ferrari-modeller.

Saken fortsetter under Annonsen

De tok altså utgangspunkt i en gammel legende med klassiske linjer, og designet en ny utgave med det aller meste av moderne teknologi.

Bilen er 100 prosent selvkjørende, har elektrisk drift og er fullstendig tilkoblet. Peugeot krysser altså ut alle de tre boksene som følger med de framtidige bilene.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Selvsagt gjorde de ikke det.

For selv om dette er et futurisk konsept med klassiske linjer som aldri var ment for produksjon, må nå Peugeot inn i tenkeboksen.

Og det hjelper heller ikke at sjefen sjøl, Jean-Phillippe Imparato, har åpnet for at e-Legend kan bli en realitet. Dette gjorde han samme dag som Paris Motor Show åpnet dørene for pressen 2. oktober, og det var ikke i form av en rask spøkefull kommentar. Nei, det var på Twitter og dermed ut til hele verden:

Selv om Twitter-meldingen nok var ment som litt halvfleipende, er det en ting vi har lært av sosiale medier ‒ alt som skrives tolkes bokstavelig.

Den underskriftkampanjen Imparato lenket til ble opprettet av AutoNews, et fransk nettsted for motornyheter. Det første målet er 50.000 underskrifter. I skrivende stund har nærmere 37.000 støttet kampanjen som ble startet 2. oktober, og de nærmere seg altså det målet.

Og her kan du også bidra.

Bare gå til kampanjen på change.org og gi din støtte til «Peugeot e-Legend: on le veut! / Make it real!». Tenk de skryterettighetene du i så fall har om den faktisk blir en realitet:

«Hei, denne var jeg med på å bestemme!»

Det er altså en selvkjørende elbil, og slik ser den ut når rattet er skjult:

Det er ikke bare motorjournalistene som falt for e-Legend. På kontorene til Peugeot-importør Bertel O. Steen datt også haka et par hakk da de så bilen som tar oss tilbake til fremtiden. Importøren har faktisk lagt et aldri så lite press på Peugeot, og bedt om å få 3.000 e-Legend sendt til Norge.

‒ Selv om det skulle bli en todørs bil, er vi klare til å tilby denne på det norske markedet. Vi anser en elbil med dette utseendet, lang rekkevidde og 4×4, som noe det norske markedet skriker etter, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Peugeot Norge.

De falt altså pladask for bilen, og det er ikke noe rart.

For e-Legend kombinerer altså klassiske linjer og framtidig teknologi med en solid batteriløsning. La oss ta den først.

Bilen er altså 100 prosent elektrisk, og har en batteripakke på 100 kW. Den yter 455 hestekrefter og har et dreiemoment på hele 800 Nm. 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder, og toppfarten er på 220 km/t.

Rekkevidden er på 600 kilometer, og det er mulig å lade 500 kilometers rekkevidde på kjappe 25 minutter.

På innsiden er det selvsagt stemmestyring med kunstig intelligens (AI), det er personlige lydlommer som gjør at alle kan spille sin egen musikk, og den er både selvkjørende i tillegg til at den heldigvis også kan kjøres manuelt.

For tenk å sitte i en slik klassiker uten å kunne kjøre den selv. Det ville vært så ille at vi måtte hentet fram et stygt uttrykk i vårt svært begrenset franske vokabular:

Merde!

Du utrykket kan også brukes om bilen.

For merde for en elbil e-Legend er.

Og kanskje ser vi den også på norske veier en gang i framtiden. Det ville vært legendarisk.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse