Annonse
Hjem Nyheter Bilen som lærer deg å kjøre

Bilen som lærer deg å kjøre

Mitsubishi vil vise fram en bil som faktisk lærer opp føreren ved bruk av kunstig intelligens (AI).

Det høres faktisk litt skummelt ut det Mitsubishi vil vise fram under Tokyo Motor Show. Bilen heter e-Evolution Concept, og er ment som et blikk inn i framtiden. Og da snakker vi ikke om selvkjørende biler. Nei, dette handler om snakkende og tenkende biler.

Flere andre bilprodusenter har allerede vist oss hvordan de ser for seg framtidens biler, og det handler mye om data og nettverk. Mitsubishi er ikke annerledes, men ser også for seg noe annet. Nemlig en slags usynlig robot som studerer deg mens du kjører.

Det handler som sagt om kunstig intelligens, bilens hjerne. En drøss med sensorer registrerer både kroppsspråk og tale inne i bilen, og trafikk og forhold på utsiden. Hjernen kalkulerer alt dette, og kommer med råd for å gjøre kjøringen mest mulig sikker og enkel.

Ikke nok med det. AI studerer den som kjører, og lærer denne opp til å kjøre mest mulig trygt og effektivt. Har du en unote så gir bilen deg beskjed om det. Nesten som å ha din kjære som retter deg hele tiden i passasjersetet!  Litt skummelt og fascinerende på samme tid.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne mentorfunksjon fungerer slik at AI overfører kompetansen diskret til føreren i et forsøk på å øke førerens ferdigheter.

Etter å ha dannet seg et bilde av førerens kjøreferdigheter, kan systemet bygge opp et treningsprogram som gir råd gjennom dialog og et stort display på dashbordet. Resultatet er at førere raskt opplever en bil som oppfører seg som forventet og kan nyte kjøreturen enda mer.

Og vi sa snakker også. For den snakker til deg. Og du kan selvsagt snakke til den. Den lærer seg talemåten din, og skal kunne lære deg å kjenne så godt at den vet din smak og preferanser.

Du styrer alt fra klimakontroll til vindusviskerne med talekontroll, og hjernen sier fra om noe er galt med bilen.

Bilen er koblet til en ekstern sky, men også lokalt. Om du ikke har forbindelse vil det fortsatt fungere.

Og passerer du for eksempel noe interessant, kan AI fikse et fugleperspektiv av det ved bruk av kameraer. Eller om du lurer på hvorfor køen står så kan bilen koble seg til en drone og sjekke det ut.

Mitsubishi Connect er et system med smarte høyttalere. De vil demonstrere dette i Tokyo ved å bruke Amazon Echo sammen med Alexa (stemmeassistent) og Google Assistant. Du kan gi Alexa beskjed om å spille en sang, og den gjør det. Alexa håndterer avtaler, kan si hva du skal handle og slike ting. Altså en personlig assistent. Eller igjen, som din kjære i passasjersetet.

Connect kan faktisk gå så langt at du ved bruk av tale kan låse opp eller igjen dørene eller justere temperaturen i kupéen.

Men destinasjon bestemmer du fortsatt. Forhåpentlig.

Mitsubishi e-Evolution Concept har tre motorer. En som driver forhjulene og to som driver bakhjulene. Og ja, de er elektriske.

For det er jo framtiden.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker