Annonse
Hjem Elbiler Bil uten ratt og pedaler i 2019

Bil uten ratt og pedaler i 2019

GM har søkt myndighetene om godkjennelse av en bil uten ratt og pedaler. Og de vil ha den på veien om ett år!

Menneskelig feil står bak rundt 94 prosent av trafikkulykkene, og GM har svaret på hvordan man får eliminert dette. Fjern rattet og pedalene!

Dette er ikke en ny tanke, men er grunnprinsippet bak selvkjørende biler. De er mer effektive og skaper dermed mindre kø og slipper ut mindre forurensing, og ikke minst gjør de ikke menneskelige tabber.

Først et lynkurs i forkortelser. Mens de helelektriske bilene har sin engelske forkortelse i EV (Electric Vehicle), kalles selvkjørende biler AV (Autonomous Vehicle). Så da vet du det.

GM har sitt hovedprosjekt med Cruise AV, en bil som allerede har nådd fjerde generasjon. Det skjedde i forrige uke.

Saken fortsetter under Annonsen

Og du trenger ikke å ha vært skarpskytter i forsvaret for å se hva som er nytt med den siste generasjonen. GM har likegodt fjernet både rattet og pedalene. Her snakker vi om å ta det helt ut. Altså rattet og pedalene helt ut.

Den amerikanske produsenten ser ikke denne bilen som et kjøretøy langt ut i 2020-årene. GM har allerede søkt myndighetene om lov til teste denne i trafikken fra 2019. Vi snakker altså om en helt selvkjørende bil uten ratt, pedaler eller manuell kontroll. Den er selvsagt elektrisk, for de som lurte.

GM er åpenbart inspirert av John Lennons «Imagine», og sier følgende om den nye bilen:

«Tenk deg en verden uten ulykker. Tenk deg en verden uten utslipp. Tenk deg å være i trafikken uten å måtte sitte i kø halve livet. Tenk deg hvor deilig det er uansett alder, hvor du er i livet eller fysisk kapasitet har du friheten til å dra dit du vil.»

GM og Cruise har testet ut selvkjørende biler en god stund allerede, og skal utover 2018 teste i selveste New York City. Cruise er et slags turdelings-selskap på linje med Uber, men de satser utelukkende på selvkjørende biler. Selskapet ble i fjor kjøpt opp av GM, og inngår altså i den autonome satsingen til bilgiganten.

Bilen er selvsagt stappet med sikkerhetsutstyr, også kollisjonsbager bak.

GM søker om å operere opp mot 2.600 slike biler i 2019.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker