Annonse
Hjem Nyheter Bentayga tok SUV-rekord

Bentayga tok SUV-rekord

Bentley kan nå skryte av å ha den raskeste SUV-bilen opp bakkeløpet Pikes Peak.

Den engelske bilprodusenten viser oss nå at de kan mer enn å kun lage luksuriøse biler. De kan også lage de svært raske.

Det har de vist med en potent versjon av SUV-modellen Bentayga, modellen som kom i 2016.

De tok nemlig med seg versjonen med V12, 600 hestekrefter og 900 Nm til Pikes Peak, verdens mest berømte bakkeløp. Der var målet å slå rekorden for SUV-modeller i produksjonsklassen.

Bentley var smarte nok til å gardere seg med Rhys Millen, som blant annet har hatt rekorden opp bakken i Rocky Mountains tidligere. Det skulle iallfall ikke stå på føreren.

Saken fortsetter under Annonsen

Og både bilen og føreren innfridde, og Bentayga’en forsvant opp bakken på 10:49,9 minutter, en forbedring av den tidligere rekorden på nærmere to minutter.

En real knock-out der altså.

‒ Denne rekorden viser de dynamiske egenskapene til Bentayga, og viser at Bentley er den eneste produsenten i verden som klarer å mikse luksus med topp ytelse, sier Chris Craft hos produsenten.

Reglene i Pikes Peak sier altså at det må være en produksjonsmodell, og dermed kunne ikke Bentley fikle for mye på bilen.

De byttet ut frontsetene mot racingseter og fjernet baksetene, og de installerte et veltebur og brannslokningssystem. De hentet dekk fra Pirellis DOT-serie, og satt på et eksosanlegg fra Akrapovic. Resten var standard.

‒ For en maskin, sa Millen etter rekordrunden.

‒ Dette er en luksus-SUV med nesten ingen moderniseringer, og at den klarte å kjøre opp bakken under 11 minutter er et skikkelig bevis på hva en Bentayga kan klare, la han til.

Så hvordan feirer man en slik rekord?

Bentley knaller til med en spesialversjon som heter Pikes Peak Bentayga. Og nå snakker vi virkelig eksklusiv.

Bentley setter nemlig strek på fattige ti modeller, så den blir ganske så håpløs å få tak i for eventuelle kunder.

Spesialversjonen får en masse ekstriørdetaljer som skiller den fra den vanlige V12-modellen, og krommen er blant annet byttet ut til fordel for svarte komponenter. På innsiden er det også en del nytt, deriblant mye nytt skinn i Alcantara.

Selv om Bentley begrenser den ti 10 stykker, opplyser de at det er mulig å bestille denne i august.

Her er den sammen med rekordbilen:

Bentley kom altså med Bentayga i 2016, og tilbyr fire versjoner ‒ Bentayga hybrid, Bentayga diesel, Bentayga V8 og Bentayga V12. De tilbyr også noen versjoner laget av Mulliner ‒ produsentens spesialavdeling. Det er Mulliner som skal lage de ti Pikes Peak-versjonene.

Du syns kanskje modellnavnet Bentayga er noe knotede og vanskelig å uttale?

Da har vi en enkel regel til deg. Bentayga er nemlig satt sammen av to forskjellige navn, Ben som i Bentley og tayga som i taiga ‒ dette enorme landområdet vi blant annet finner nord i Russland.

Så tenk altså på ben og taiga, og uttal de to tingene i sammen så har du Bentayga.

Enkelt, ikke sant?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker