Annonse
Hjem Nyheter Bekrefter ny elbil i 2019

Bekrefter ny elbil i 2019

Opel bekrefter at den elektriske versjonen av Opel Corsa kommer i 2019.

Slutten av 2018 markerer to ting for tyske Opel. For det første går de nå inn i året hvor de runder 120 år, og for det andre betyr 2019 også at de retter enda mer fokus på framtidsplanen kalt Pace! som skal styre dem inn mot 2024. Da skal nemlig alle modellene også være elektrifiserte.

Per i dag har faktisk Opel allerede en elbil. Ampera-e ble født ut av eierskapet til General Motors, og er søstermodellen til elbilen Chevrolet Bolt. Men da den franske PSA-gruppen kjøpte Opel fra GM for halvannet år siden forsvant modellen inn i skyggenes dal, og selv om det fortsatt selges Ampera-e hver eneste måned er ikke denne lenger noe prioritet for Opel.

De skal nå over på PSA’s to plattformer kalt CMP og EMP2, og skal bruke drivverk ‒ inkludert elektriske ‒ produsert av den franske gruppen. De har allerede vist fram hva som kan komme ut av dette, nemlig elbilen Opel GT X Experimental.

Men dette er altså en konseptmodell, og den første elbilen som når det norske markedet blir en elektrisk versjon av Corsa samt en plug-in hybrid av Grandland X. Opel bekrefter at disse kommer allerede neste år.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Opel blir nå elektrisk. Dette annonserte vi med den nye strategiplanen Pace, og nå leverer vi, sier administrerende direktør Michael Lohscheller.

Lille Corsa skal altså føre an, 37 år etter at den førstegenerasjonen hadde premiere. Slik ser den nye Corsa GSi ut:

‒ Den nye Corsa skal sørge for at elektrisk mobilitet blir rimelig for kundene, og vil bli en ordentlig elbil for folket, sier Lohscheller.

Opel satser altså på en rimelig elbil med Corsa, men vi vet ikke så veldig mye mer om den nye elbilen.

PSA-gruppens første elbil blir DS 3 Crossback E-Tense, og denne vil altså få følge av både Corsa og en elektrisk utgave av Peugeot 208 i løpet av neste år. Totalt skal PSA komme med sju elbiler i løpet av de neste toårene.

Corsa og 208 bygges på samme plattform som DS 3 Crossback E-Tense som har en oppgitt rekkevidde på minst 300 kilometer og får en hurtiglader på 100 kW som sørger for at batteriet lades til 80 prosent på 30 minutter.

Slik ser en av konseptmodellene av E-Tense ut:

Med en ladbar utgave av Grandland X tar også Opel steget inn i det hete hybridmarkedet for SUV-modeller med firehjulstrekk, og med et drivverk opp mot 300 hestekrefter blir den nok interessant for mange nordmenn.

Her er Grandland X:

I 2020 kommer også Opel med helelektriske versjoner av både Mokka X og varebilen Vivaro.

Også her hjemme har det skjedd ting på Opel-fronten. Forrige fredag overtok nemlig Bertel O. Steen eierskapet av Opel Norge AS, og merket vil dermed inngå i PSA Norge-organisasjonen som også består av Peugeot, Citroën og DS.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,615FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker