Annonse
Hjem Nyheter «Beistet» førte til skade-bonanza

«Beistet» førte til skade-bonanza

Av og til klinger engelsk bedre enn norsk. Som «Beast from the East». Dette var navnet snøstormen som herjet England i forrige uke fikk. Og det var virkelig et beist.

For bilførere, og da spesielt de med 4×4 som åpenbart trodde de hadde verktøyet til å håndtere forholdene, fikk virkelig smake på beistet.

Engelskmenn er som kjent ikke så vant til snøvær. De har for eksempel kun tatt 11 gull i vinter-OL, og vinter-OL har vært arrangert hele 23 ganger. Så snø takler de dårlig.

Og det er forrige ukes snøstorm et godt eksempel på.

Uforskyldte ulykker som involverte firehjulstrekkere føk i været med hele 37 prosent, ifølge analyser gjort av Accident Exchange.

Saken fortsetter under Annonsen

England har sett samme utvikling som Norge. SUV-modellene tar stadig en større del av markedet, og disse er ofte utstyrt med 4×4. Men det hjelper lite å ha riktig verktøy, om du ikke håndterer det.

Eller, egentlig blir det litt feil å hevde akkurat det.

For selv om biler med firehjulstrekk sto bak 17,9 prosent av alle ulykkene i forrige uke, var dette ulykker de selv ikke hadde skylden i. 41 prosent av slike ulykker involverte påkjørsel bakfra, mens tallet for uka før var på 32,4 prosent.

Så det riktig blir at engelskmenn generelt ikke takler dårlig sikt og glatte veier.

4×4-biler sto uka før stormen for 13,1 prosent av de uforskyldte ulykkene, og oppgangen i stormuka var på solide 37 prosent.

I snitt kostet hver ulykke over 32.000 kroner i reparasjoner, så det er dyre smeller også.

Det spesielle var at andre modellene, som for eksempel sedaner, ikke hadde noen økning i ulykker under «Best of the East»-uka. Mulig de hadde vett nok til å la bilen stå da uværet raste som verst.

For jo dårligere vær jo større sjanse er det for å bli påkjørt, og slik er det også i Norge. Men her opplever vi det i en langt mindre skala.

For vi er mer vant til snø og glatte veier. Vi har tross alt tatt 132 gull i vinter-OL.

I dag er det lovet relativt lite snø rundt i Norge, så helgeutfarten bør ikke by på noen store problemer.

Om du da ikke treffer på noen engelskmenn med firehjulsdrift da.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,615FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker