Annonse
HjemForbrukerBåter for 50 millioner synker

Båter for 50 millioner synker

Uoppmerksomme eiere som lar båtene ligge fortøyd også under vinteren kan raskt få seg en overraskelse.

Vi er midt inne i en stormperiode, og orkanen har pisket langs den langstrakte kysten mens snøen har lagt byene godt i skjul den siste uka.

Og det siste vi tenker på er sommer og båtliv.

Men det er nå en gang slik at det faktisk ligger mange båter fortøyd ved kaiene gjennom vinterhalvåret som eierne må tenke på. Alt annet er gambling.

‒ De fleste fritidsbåter på markedet i dag er selvlensende. Denne vinteren har vært preget av ekstremt mye dårlig vær og det kan fort gå ut over båteierne, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Mange tror at det å investere i en selvlensende båt er en garanti for at båten ikke vil synke. Slik er det ikke. For mange er slike båter blitt en falsk trygghet, legger han til.

For forsikringsselskapet har gått gjennom tallene for hele bransjen, og det er mang en båteier som har fått seg en negativ overraskelse. Beregninger viser nemlig at båter synker, helt eller delvis, i et stort omfang, og skadene beløper seg til rundt 50 millioner kroner.

Og dette kan kun være toppen av isfjellet du ikke vil støte på, for det er mest sannsynlig store mørketall.

Årets stormsesong er altså i gang, og ingenting tyder på at vintrene blir roligere med årene. Ekstremværet ser bare ut til å komme hyppigere.

Rådet er å titte innom båten, både din og naboenes som ligger fortøyd ved siden av. Husk at snø og is kan tette dreneringssystemet.

‒ Ligger båten ute over lengre tid uten tilsyn og får en skade som følge av dette, kan det i enkelte tilfeller få konsekvenser for forsikringsoppgjøret, advarer Voll.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse