Annonse
HjemMotorsportBakkerud reddet den norske æren i Sverige

Bakkerud reddet den norske æren i Sverige

Når det kladder for to ganger tidligere RX-verdensmester Petter Solberg er det greit å ha en nordmann til å stole på i Høljes.

Nå er ikke Bakkerud noen lettvekter i rallycrossens VM. Iallfall ikke om vi snakker om runden i Høljes. Bergenseren har faktisk klatret opp på pallen de fem siste årene, med seirene i 2013 og 2016 som høydepunktene. Men overraskende nok rangerer Bakkerud andreplassen i årets runde som en av de beste prestasjonene.

– Høljes er «The Magic Weekend», og den betyr mye for absolutt alle VM-førerene. At vi igjen tar oss hele veien til pallen, og kjemper i toppen føles veldig godt, forteller en fornøyd Bakkerud.

Det hele startet litt «nesten» for Bakkerud. Han var han aldri raskest under de innledende heatene i Sverige, men med tre strake tredjeplasser pluss et mislykket heat fikk han en god startposisjon i semifinalen. Der parkerte han feltet, og sto dermed i første rekke under finalen.

Petter Solberg var raskest i heat nummer 4, og en andreplass i heat 3 sørget for at han også sto i første rekke under semifinalen. Men der klarte han å rote til starten, og endte sist.

Saken fortsetter under Annonsen

Men Solbergs lagkamerat, Johan Kristofferson, gjorde ingen feil verken i semifinalen eller finalen, og tok en suveren seier.

Tidligere rally-ess Sebastien Loeb sikret tredjeplassen.

Sammenlagt leder Kristofferson med sine 181 poeng, fulgt av Solberg med 150 poeng. Regjerende mester, svenske Mattias Ekström, måtte kjøre DTM samme helg og tapte terreng til de to Polo-førerne, men følger på tredjeplass med 143 poeng.

Det er kjørt sju av 12 runder. Neste runde kjøres i Canada i begynnelsen av august.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse