Annonse
HjemNyheterAudis nye topp-SUV kommer i august

Audis nye topp-SUV kommer i august

Toppmodellen blant Audis SUV’er, Q8, kommer i løpet av august.

Audi opplyser at de nå åpner for bestillinger av den nye toppmodellen over hele Europa, og at den skal være hos forhandlerne allerede neste måned.

Det er også satt internasjonal pris på bilen, som starter på 76.300 euro i Tyskland. Q7 har der en startpris på 61.200 euro, så toppmodellen er priset 141.000 kroner høyere.

Norske priser er ikke satt, men vi vet at Q7 starter på 856.700 kroner. Dermed er det vel grunn til å tro at Q8 fort kan bikke millionen her hjemme. Audis billigste SUV Q2 starter for øvrig på 312.400 kroner i Norge.

Saken fortsetter under Annonsen

Q8 blir det femte medlemmet i Q-familien, og Audi modellserie består nå av Q2, Q3, Q5, Q7 og altså det nye overhodet Q8.

Audi har også planer om ytterligere Q-modeller, slik at de tetter hullene i serien. Q1 skal etter planen kommer i 2020, mens Q4 er bekreftet til neste år. Dermed er det kun Q6 som mangler. Men det kommer muligens aldri.

For den nye elbilen Audi e-tron fyller akkurat det hullet med tanke på størrelsen, så modellrekken vil størrelsesmessig være komplett med Q1 i 2020. Det er ventet at e-tron lander på en pris rundt 650.000 kroner i Norge, men dette er fortsatt ikke bekreftet. Audi e-tron har verdenspremiere 30. august.

I tillegg skal Audi oppgradere Q3 med en ny generasjon, og en ny SQ2 kommer også i nær framtid. I Kina skal de også komme med to SUV-varianter kalt Q2 L og Q5 L.

Til sammen skal Audi innen utgangen av 2019 komme med 11 nye SUV’er, og dette inkluderer altså både nye og oppgraderte modeller.

Audi har også indirekte en super-SUV som kommer denne sommeren.

Den tyske produsenten, som på sin side er eid av Volkswagen-gruppen, eier nemlig Lamborghini. De lager som kjent sportsbiler, men tar nå steget ut i SUV-jungelen også.

Urus er en sportslig SUV som gjør 0-100 km/t på kun 3,6 sekunder. (Foto: Lamborghini)
Urus er en sportslig SUV som gjør 0-100 km/t på kun 3,6 sekunder. (Foto: Lamborghini)

Den bilen heter Urus, og er som forventet en ekstraordinær sak. Lambo kaller selv bilen en super-SUV, og skal være den raskeste SUV-modellen verden har sett. Det er allerede åpnet for bestillinger av Urus, og det tok kun én måned før hele 2018-produksjonen var bortbestilt.

Audi er midt i en fornyelsesfase, og vil i det inneværende forretningsåret introdusere 20 nye modeller. Det hele startet med ny A8 i slutten av 2017 og ny A7 i mars. Deretter har de fulgt opp med en ny RS 5 Sportback, ny A6 Avant og en ny generasjon A1.

Nå er det altså klart for Q8, den nye overhodet i Q-familien. Les mer om den modellen i en av lenkene under.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse