Annonse
HjemElbilerAudi e-tron til topps

Audi e-tron til topps

I oktober i fjor skjedde det noe smått historisk, for Audi var ikke snauere enn at de hadde månedenes mest populære bil. Nå er det fornyet fart på leveringene av e-tron, og nok en gang troner den øverst.

Tiden løper av gårde, og det har nå gått ett år siden Audi åpnet for salg av den nye elbil-modellen e-tron.

Og allerede i mai så Audi hvilken vei dette bar, for allerede da hadde de skrevet flere salgskontrakter enn i hele 2018.

E-tron solgte deretter jevnt utover hele året, med høydepunktet i oktober hvor den altså toppet leveringsstatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Nå har Audi fått skikkelig fart på produksjonen rundt e-tron, og Norge er selvsagt prioritert. Det betyr at flere e-tron-modeller finner veien hit, noe som også gir utslag på registreringsstatistikken.

Saken fortsetter under Annonsen

I januar klatret e-tron for andre gang til topps på denne, og nå ifølge OFV med 902 biler.

− Vi opplever enorm etterspørsel etter Audi e-tron, og vi er glade for at vi kan møte denne etterspørselen med solid produksjonskapasitet. Bilene kommer fortløpende, vi har biler klare på lager og nå tilbyr vi fire varianter som alle er attraktive modeller i markedet, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Per i dag er det to modeller av den elektriske SUV-modellen på markedet, e-tron 50 og e-tron 55.

I november lanserte tyskerne ytterligere to nye og mer coupéaktige versjoner, e-tron Sportback 50 og e-tron Sportback 55.

– Vi selger ca like mange e-tron 50 som e-tron 55. Vi ser dessuten at Sportback-utgavene, som kommer til Norge i april, også er veldig ettertraktede. I januar begynte vi å levere ut e-tron 50 i store volumer, og vi ser både i statistikker og på veien av e-tron gleder mange, sier Sinervo.

Nedover salgslisten ser vi gamle kjenninger på rekke og rad, og nærmest e-tron kom elbilen Renault Zoe med 533 eksemplarer.

Deretter fulgte Volkswagen Golf med 511 biler, Hyundai Kona med 380 og Nissan Leaf med 366 registreringer.

På 6. plass finner vi den første modellen som ikke kommer i helelektrisk utgave, og det er ikke overraskende SUV-modellen Mitsubishi Outlander med 302 eksemplarer.

Blant merkene er det verdens mest solgte som også troner på topp i Norge, og Toyota endte januar med 1.148 registreringer.

Audi knep seg foran Volkswagen med 999 registreringer, fem flere enn Volkswagen. Også BMW kjempet helt i toppen med 927 biler, mens Volvo på 5. plass endte opp med 696 registreringer.

Audi på sin side tror den gode trenden fortsetter utover året.

– Vi har åpnet for bestilling av en rekke spennende RS-modeller, som vi ser slår særdeles godt an i markedet, spesielt nye Audi RS 6 og RS Q8 som vi åpnet for i forrige uke. Vi gleder oss over den gode starten, og har all grunn til å tro at 2020 blir det beste året i Audi Norges historie, sier Sinervo.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse