Annonse
HjemNyheterAudi med prestige-pris

Audi med prestige-pris

Audi, Honda, Porsche og Ford stakk av gårde med priser under verdens største elektronikkmesse.

Consumer Electronics Show, bedre kjent som CES, er en årlig varemesse i Las Vegas hvor produsenter viser fram det siste innen elektronikk. Det er altså en messe for dataprodusenter, TV-produsenter og annen elektronikk, og er en skikkelig «skryte-messe».

Men det har også utviklet seg til en viktig messe for bilprodusentene, som viser fram sin nyeste teknologi i bilene på CES.

For publikum er selvsagt alle de nye duppedittene og nye teknologiske innovasjoner det viktigste, men for de mange produsentene er det mest prestige knyttet til de mange prisene som deles ut. De går altså i nærkamp med hverandre.

Og nå er vi som kjent på vei inn i en tid hvor bilprodusentene fokuserer mer enn noen gang på framtidsrettet teknologi, både med tanke på nullutslipp, selvkjøring (autonom), nettverkstilkobling og mobilitetsløsninger.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilprodusentene kjemper en innbitt kamp om å komme først i mål i alle disse fire kategoriene, og som folks flest liker de jo å skryte av det de har fått til.

Så de har valfartet til årets CES, hvor de viser fram sine nye løsninger. Og ikke minst, kjemper om sju forskjellige priser, alle myntet på nyskapende, teknologiske løsninger.

Årets vinnere ble Audi og Honda, som klarte å stikke av med fire av de seks hovedprisene. Audi kåres som den store vinneren ettersom de hanket inn den mest prestigetunge. Men også Porsche og Ford kan slå seg på brystet etter årets CES.

Det er Edmund, en internettplattform for bilkjøp og informasjon, og produsent av CES, som står bak kåringen.

‒ CES har blitt en framtredende arena for bilprodusentene til å komme med og vise fram sine mest progressive visjoner for mobilitetens framtid, sier Alistair Weaver, Edmunds visepresident for redaktørene og sjefredaktør.

‒ Vinnerne av Edmunds CES «Tech Driven Awards» representerer noen av de mest innovative tankene i bilindustrien, og som feirer teknologiene som vil forvandle personlig transport.

De gir ut syv priser til bilindustrien, og har offentliggjort de seks siste. Toyota har tidligere fått en pris den mest spennende konseptmodellen e-Palette, en slags elektrisk og førerløs minibuss.

Her er prisvinnerne for biler som faktisk er her allerede nå, og juryens begrunnelse.

Mest nyskapende bil: Honda Clarity

Med valg som inkluderer helelektrisk, plug-in hybrid og hydrogen brenselscelle, 2018 viser Honda Clarity en unik fleksibilitet når det kommer til alternative valg, og viser at innovativ design kan presse industrien videre mot en framtid som bruker fornybar energi.

Mest nyskapende truck: Ford F-150

I en kategori ikke typisk kjent for sine tekniske funksjoner, den sofistikerte 2018 Ford F-150 skriver om skriptet med avanserte førerassistenter-funksjoner, adaptiv drivlinjekalibrering og Sync 3 infotainment-system.

Mest nyskapende SUV: Honda CR-V

2018 Honda CR-V tilbyr avansert førerassistanse-teknologi og aktivt sikkerhetsutstyr til en rimelig pris, en sjeldenhet blant SUV’ene. Kombinert med andre framstående funksjoner som perfekt balanse og kjøreegenskaper, klasseledende forbruk og en stor og smart oppbevaringsplass, er CR-V en vinner.

Mest nyskapende førerassist-funksjon: Porsche InnoDrive

Porsches InnoDrive maksimerer ytelse og effektivitet med en prediktiv drivverkkontroll som bruker GPS, radarsensorer og et kamera for å se veien framover og konfigurere drivverket til optimale innstillinger.

Mest nyskapende infotainment-system: Audi MMI

Det komplette, men brukervennlige Audi MMI-systemet skiller seg ut takket være en ren og moderne høyteknologisk opplevelse som holder forstyrrelsene til et minimum og sømløst passer sammen med Audi’s Virtual Cockpit for en kabin med en enestående integrasjon.

Mest nyskapende bilprodusent: Audi

Når vi utvikler oss mot helt autonome kjøretøy, har Audi rykket fra resten av gjengen med sin sterke innovasjonshistorie. Og med 2018 A8s nivå 3 automatiserte system som kommer til å treffe veien (snart), er det klart at Audi ser ut til å opprettholde denne ledelsen en stund framover.

Se videoen helt øverst for en sniktitt på den nye A8.

Det var de seks prisene, og selv om både Porsche, Ford og Honda kan være svært godt fornøyde, kan Audi spandere på seg en ekstra kakebit.

‒ Med sin definerte satsing på full autonomi er Audi et naturlig valg for årets mest nyskapende bilprodusent, slår Weaver fast.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse