Annonse
HjemNyheterAudi med nye tallkombinasjoner

Audi med nye tallkombinasjoner

Det er ikke så lett å skjønne Audis nye tallkombinasjonene, som skal forklare oss hvor stor motoreffekt den enkelte har.

Det har nærmest gått inflasjon i (uforståelige) tall- og bokstavkombinasjoner blant bilprodusentene, og Mercedes er vel «mesterne» på dette området med en rekke modeller med tilnærmet like kombinasjoner (eksempelvis GLA/GLC/CLA/SL/SLC/GLS).

Nå virker det som Audi går inn for å forvirre oss enda mer. De kommer nemlig med noen rykende ferske benevnelser som visstnok skal gjøre oss klokere. Men akkurat det kommer til å ta tid. Heldigvis betyr høyere tall jo mer krefter.

For det som Audi nå vil er å tallbenevne (ja, vi vet at modellene allerede har tall) modellene etter antall kW – i tillegg til den vanlige benevnelsen. Tallkombinasjonen vil stå ved siden av benevnelsen av motorteknologien, for eksempel TFSI.

Saken fortsetter under Annonsen

Ifølge Audis eksempel vil en motorstørrelse mellom 81- og 96 kW få «30» på grillen og de mellom 169- og 185 kW får «45». Tallet vil øke med 5 for hver klasse, og de kraftigste motorene over 400 kW vil få tallet «70».

Etter det vi skjønner skal derimot ikke S, RS eller R8 få noen tallkombinasjoner. De er visstnok unike nok som de er.

Først ut med tallkombinasjonen er den nye generasjonen A8 som kommer til høsten. 3.0 TDI med 210 kW blir dermed hetende Audi A8 50 TDI, mens 3.0 TFSI med 250 kW vil hete Audi A8 55 TFSI.

I kommende måneder sier Audi at alle nye biler skal få den nye tallkombinasjonen.

Så da har vi iallfall litt tid på oss til å pugge tall.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse