Annonse
Hjem Nyheter Audi med ny A6 Avant

Audi med ny A6 Avant

Trenger du et bagasjerom som rommer 1.680 liter kan kanskje den nye Audi A6 Avant være noe for deg. Se video nederst.

Om vi går tilbake i historien må vi faktisk helt tilbake til 1968 for å finne starten på A6. Den gang het modellen Audi 100, og var altså størrelsen over en vanlig familiebil.

Modellen fikk hete 100 helt til 1994. Da kom Audi med fjerde generasjon, og Audi hadde allerede begynt å bruke single tall på sine modeller. Dermed var det «adjø» for 100, og modellen gjenoppsto som A6.

Også den gang kjørte tyskerne på en stasjonsvognutgave kalt Avant for de som virkelig trengte mye bagasjeplass.

Audi er altså klar med sin fjerde generasjon av A6, og sedanutgaven debuterte på Genève Motor Show i mars.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er turen kommet til A6 Avant ‒ stasjonsvognen.

Og den reflekterer også det nye designspråket til Audi ‒ som både A7 og A8 har fått.

Den ser sporty ut, med skarpe linjer, store flater og en bakrute med lav profil. Og den har vokst.

Nå måler den 4,94 meter i lengden, er 1,89 meter bred og 1,47 meter høy. Det blir med andre ord bedre plass.

Vi nevnte bagasjerommet. Om setene legges ned rommer det altså 1.680 liter. Med det er uansett plass nok om alt er oppslått, nærmere bestemt 565 liter. Og bærer du mye ut og inn der bør du kanskje vurdere den automatiske lukeåpneren som kan fås som ekstrautstyr.

Men den byr selvsagt på mer en god plass og et nytt design.

‒ Nye Audi A6 Avant er en stasjonsvogn fullspekket av banebrytende teknologi. Vi har gledet oss til å kunne vise frem denne helt nye modellen til det norske markedet, fordi den kombinerer de gode kjøreopplevelsene og de dynamiske linjene med alle de praktiske egenskapene det norske markedet er særlig opptatt av, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge.

Audi har som ventet puttet inn mye teknologi i bilen. LED-lykter foran er standard, og sikkerhetsutstyret kommer i to pakker ‒ «by» og «tur».

I tillegg til en standard nødbremseassistanse inkluderer førerassistanser ting som adaptiv cruise assistent med «smal vei»-assistanse. Den støtter stop & go fra stillestående helt opp til 250 km/t og assisterer føreren med både bremsing og akselerasjon. Den holder avstanden til bilen foran både i åpen trafikk og i trange situasjoner.

Den tar også høyde for faktorer som fartsgrenser, svinger og rundkjøringer om navigasjonen er på, og den svinger også om det trengs.

Nødbremsingen gjør også preaktive tiltak, som å stramme setebeltene, lukke vinduer og automatisk tilkalle nødhjelp.

Det er en rekke hjelpemidler i bytrafikken, som fotgjengervarsling, 360 graders system som oppdager kollisjonsfarer og farevarsler for kryssende trafikk bak.

Bilen kan også leveres med ting som parking pilot og garage pilot, som gjør at bilen parkerer seg selv ved hjelp av myAudi-appen. Du trenger altså ikke en gang å sitte bak rattet for å parkere denne.

Den kommer også med Audis mildhybrid-system for alle motoralternativene, og løsningen sørger for økt komfort og effektivitet. Teknologien reduserer utslipp og forbruk ved hjelp av et litium-ion-batteri.

Nytt opplegg for styring og fjæring sikrer også at bilen kombinerer de dynamiske egenskapene med et høyt komfortnivå.

Det nye designspråket kommer også til syne innvendig, hvor de tydelige linjene er kombinert med de tre digitale skjermer. Den virtuelle cockpiten på 12,3 tommer som styres fra rattet, infotainment og navigasjonsskjermen øverst i midtkonsollen på 10,1 tommer og den 8,6 tommers skjermen under som inkluderer klimakontroll og andre komfortinnstillinger. Begge de to konsollskjermene er berøringsskjermer.

A6 Avant har også det nye MMI berøringssystemet som inkluderer stemmestyring. Løsningen henter informasjon fra forhåndslagret data i bilen og fra skyen gjennom MMI navigation plus. Dette systemet er selvlærende basert på sjåførens kjøremønster, og i teorien skal bilens forslag til kjøreruter være intelligent tilpasset den som kjører bilen.

Den gamle Audi 100 er for lengst glemt. Men ånden lever videre, og nå kommer altså det som blir den sjuende generasjonen av det som en gang het Audi 100.

Audi Norge opplyser at de første bilene kommer til Norge i løpet av høsten, og at norske priser ikke er fastsatt.

Se video av den nye Audi A6 Avant her:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker