Annonse
HjemMotorsportAston Martin vil inn i formel 1

Aston Martin vil inn i formel 1

Aston Martins Valkyrie ser nesten ut som en formel 1-bil, og er da også bygget i samarbeid med Red Bull.

Valkyrie er designet med tanke på fart, og har en formel 1-lignende «cockpit» og et design som skriker aerodynamikk.

Bilens design har da også kommet etter et samarbeid med Red Bull Advanced Technologies, og Aston Martin tok utgangspunktet i Red Bulls formel 1-biler da de begynte planleggingen.

Det medførte blant annet til at størstedelen av marktrykket faktisk kommer fra designet under bilen, ikke over.

Saken fortsetter under Annonsen

Den kommer i to versjoner, en racingmodell og en gatelovlig en.

Bilen er faktisk så sprek at den er raskere enn en formel 1-bil. Iallfall om vi skal tro direktøren Marek Reichman. Han er sitert på at om du setter racingdelene på Valkyrie så kjører den fra formel 1-bilene. Enkelt og greit.

Det er usikre tider i formel 1, og flere av dagens produsenter sier at de også vil satse på formel E i framtiden. Det internasjonale bilsportforbundet FIA har fortsatt ikke kommer med spesifikasjonene for motorene i 2021, og det er knyttet stor spenning rundt hva de lander på.

En som venter på avgjørelsen er Aston Martin.

Aston Martins sjef Andy Palmer var på plass under forrige helgs formel 1-runde i Singapore, og ble da intervjuet av TV-kanalen Channel 4.

‒ Vi vil gjerne involvere oss mer i sporten, sa han.

‒ Vi studerer for tiden 2021-motoren. Om det blir fornuftige reguleringer som tar ned kostandene vil Aston Martin være interessert i motoren. Og deretter, selvsagt, involvere oss mer sesongen etter. Men alt avhenger av motor-spesifikasjonene, sa Palmer.

Det er ikke tilfeldig. For mannen som var involvert i byggingen av motoren i Valkyrie, Adrian Newey, var mannen bak Renault-motorene i Red Bull-bilene som vant fire strake VM-titler mellom 2010 til 2013.

Tidligere rapporter har også sagt at Aston Martin vurderer å sponse Red Bull neste sesong.

Liberty Media tok over formel 1 i januar, og sammen med FIA vurderer de nå hva de skal gjøre etter 2020. I dag sitter det en 1,6-liters V6 med kompleks hybridteknologi i bilene, og det er denne teamene vil ha forenklet.

Aston Martin er ikke helt ukjent med formel 1. De deltok faktisk i serien i 1959 og 1960. Men bilen, en Aston Martin DBR5/250, ble aldri konkurransedyktig, og den britiske produsenten trakk seg raskt ut av sporten.

Kanskje det går bedre denne gang?

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Usikker framtid for formel 1

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse