Annonse
Hjem Nyheter Aston Martin med ekstremversjon av Rapide

Aston Martin med ekstremversjon av Rapide

Vær kjapp om du skal sikre deg en skikkelig juvel, for Aston Martin Rapide AMR kommer nemlig bare i 210 eksemplarer.

I fjor tok Aston Martin seieren under fjorårets 24-timersløp Le Mans, og det feires før årets løp med å avduke den neste eksklusive AMR-versjonen ‒ en produksjonsklar Rapide AMR.

AMR står som noen helt sikkert vet for Aston Martin Racing og er merkets motorsportavdeling, og bilene som får det merket bak modellnavnet er eksklusive og racinginspirerte varianter av de originale modellene.

De to første AMR-modellene ble avduket var i forbindelse med Genève Motor Show i fjor, og var to konseptmodeller ‒ Rapid AMR og en Vantage AMR Pro for banebruk.

Vantage har en historie som strekker seg helt tilbake til 1950-tallet, så da AMR-modellene skulle introduseres med en serieprodusert og gatelovlig modell i fjor sommer var Vantage AMR et naturlig valg.

Saken fortsetter under Annonsen

En annen legendarisk modellserie er DB-modellene, som per i dag er oppe i DB11. Den ble da også den andre modellen som kommer som AMR-versjon da den ble lansert tidligere i år.

Her kan du se hvordan den er:

Nå avanserer også Rapide AMR fra konsept til en faktisk produksjonsbil, og Aston Martin timer dette perfekt i forbindelse med årets Le Mans hvor AMR-avdelingen sikter på å forsvare fjorårets seier.

‒ AMR tar teknologi og henter inspirasjon fra motorsportprogrammet for å understreke sportens viktighet i våre biler, noe som Rapide AMR er et eksempel på, sier Aston Martin President og administrerende direktør, Andy Palmer.

‒ Aston Martins ekstreme 4- dørsportbil får nå bedre ytelser, skarpere dynamikk og mer uttrykksfylt designspråk, og Aston Martin har tatt Rapide til et nytt, spennende og ekstremt nivå, slår han fast.

Designet til AMR-modellen som når 330 km/t har ikke forandret seg nevneverdig siden konseptmodellen ble vist i fjor, med en stor og aggressiv front som kan minne om banemodellen Vantage AMR Pro.

Hjertet i alle AMR-modellene er selvsagt motoren, og Rapide AMR har en V12 på 6,0 liter. Den yter 603 hestekrefter og har et dreiemoment på 630 Nm, og AMR har også finjustert girkassen slik at ting skal fungere best mulig.

0-100 km/t går på 4,4 sekunder, og den får også som den aller første Aston Martin-modellen 21-tommers hjul. Nye keramikkbremser på 400 mm foran og 360 mm bak sørger for å bremse ned bilen, og den kommer også med nye sportsdekk fra Michelin.

Det kommer altså kun 210 Rapide AMR, og de heldige kundene kan velge mellom tre forskjellige designpakker ‒ Standard, Silhouette og Signature.

Prisen starter på rundt 2 millioner kroner i England, så den vil nok nærmer seg 3 millioner kroner inn til Norge.

Bilen er leveringsklar mot slutten av året.

Her er flere bilder av Aston Martin Rapide AMR:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker