Annonse
HjemNyheterAston Martin lager modell fra 1959

Aston Martin lager modell fra 1959

Har du hørt om bilprodusenten som lager biler fra 1959? Det er nemlig det Aston Martin nå gjør. Se selv!

Det britiske produsenten har en rekke ikoniske modeller på samvittigheten, og en av disse er DB4.

Da den ble vist fram under London Motor Show i 1958 skapte den en furore. Veien var ikke lang fram til DB4 GT, en verstingversjon av originalen. Denne kom i september 1959, og var en sensasjon på racerbanen.

Det ble kun laget 75 GT-modeller, og en av de som fikk ratte en slik rundt banene var legenden sir Stirling Moss. Det endte med seier i debuten på Silverstone det samme året som Aston Martin også hentet hjem seieren i 24-timersløpet Le Mans.

Bilen var lettere, mindre og sprekere enn DB4, og fungerte som vi forstår usedvanlig godt ute på banen.

Saken fortsetter under Annonsen

Av disse 75 ble det kun laget åtte lettvekt-versjoner, og de fleste har faktisk overlevd helt til i dag. Men du kan bare glemme å få tak i en. Prisen er 30 millioner kroner ‒ minst.

Det er disse åtte Aston Martin nå kopierer ‒ eller gjenopptar produksjonen av om du vil. Aston Martin vil nemlig fortsette der de slapp, som var bilen med VIN-nummeret 0202R. Blodlinjen skal altså holdes intakt!

Selvsagt kombinerer de moderne løsninger sammen med det legendariske designet, og det er jaggu ikke lett å se at denne er laget i 2017.

Den får en motor på 340 hestekrefter, og som originalen har den seks sylindrer. Det er bakhjulstrekk og en manuell kasse med fire gir. Og ettersom GT’en er kortere enn DB4 har den kun to seter, mot fire i modellen den var bygd på.

De har nå kommet så langt at de har en prototype klar. Og den har de filmet mens den kjører rundt på en bane, noe som er verd å bruke ett minutt på.

Så øverst kan du se verdens eldste, nyeste bil. En 1959-modell laget i 2017.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse