Annonse
Hjem Nyheter Årsbeste for Solberg

Årsbeste for Solberg

Petter Solberg sikret seg andreplassen under søndagens finale i rallycross-VM, og nærmet seg samtidig VM-leder Johan Kristoffersson i sammendraget.

FIA World Rallycross har blitt litt av en heseblesende motorsport-serie, og helgens runde i Belgia bød på en masse dramatikk både lørdag og søndag. Til slutt stakk Sébastien Loeb av med seieren, og brøt dermed Kristofferssons seiersrekke.

Finalefeltet søndag besto av to Volkswagen Polo R, to Peugeot 208 og to Audi S1 ‒ men det var bare så vidt det holdt for Andreas Bakkerud.

Den norske Audi-føreren klarte nemlig på å tjuvstarte i semifinalen, noe som betyr en strafferunde i joker-runden. Men bergenseren ga ikke opp av den grunn, og kjempet seg faktisk til finalen som nest beste bil i den ene semifinalen tross to joker-runder mot konkurrentenes ene. Siste bil fra den semifinalen ble Timmy Hansen i Peugeot.

I den andre semifinalen innfridde Solbergs lag, og Kristoffersson tok seieren foran Solberg og Mattias Ekström i Audi.

Saken fortsetter under Annonsen

I finalen klarte Loeb å unngå trøbbel inn i den første svingen, og smatt til tet mens de andre fightet frenetisk mot hverandre.

Solberg fikk derimot trøbbel, og lå nede på fjerdeplass da den første av seks runder var unnagjort. Men den rutinerte norske føreren kastet bilen rett inn i joker-runden, og fikk også klar bane da han kom ut av den.

Dermed kappet han forspranget til de fem øvrige, og plukket dem en etter en da de gikk inn i joker-runden. Kun Loeb holdt unna, og Solberg kunne dermed innkassere sesongens beste plassering ‒ en andreplass.

‒ Jeg har ingen anelse om hva som skjedde i starten, og jeg ble truffet både her og der inn mot første sving. Jeg kom ut av svingen som nummer fire, og bilen føltes helt fin så jeg tenkte at det bare var å gi alt. På andre runden knakk noe på bilen, og den mistet litt kraft. Men det var bare å kline til, men det ble en knallhard finale. Faktisk har helgen vært knallhard, sa en smørblid Solberg etter løpet.

‒ Jeg er svært fornøyd med andreplass, så nå er det bare å finne stabiliteten utover sesongen. Loeb én, jeg er glad for hans del. Han er en glad gutt, meldte han glisende.

Timmy Hansen ble nummer tre, Ekström nummer fire, Kristoffersson nummer fem og Bakkerud nummer seks.

‒ Dette er en utrolig seier. I lang tid har jeg prøvd å få en seier. Jeg tok en i begynnelsen av fjorårssesong, og en for tre år siden, men nå er vi virkelig der oppe helt fra starten av. Det var viktig for laget å få en seier etter to andreplasser, så dette er en drøm for meg og teamet, sa Loeb.

I sammendraget leder fortsatt Kristoffersson etter å ha vunnet både i Barcelona og Portugal, og står med 75 poeng. Loeb er nummer to med 66 poeng, men Solberg nærmer seg altså teten og er nå kun ti poeng bak lagkameraten på en tredjeplass. Bakkerud er nummer fire med 61 poeng, mens Ekström og Timmy Hansen deler femteplassen med 59 poeng. Så det er altså svært jevnt blant de tre store teamene i WRX.

I lagkonkurransen leder Solbergs PSRX Volkswagen Sweden med sine 140 poeng, Team Peugeot Total er på andre med 125 poeng og Eks Audi Sport er nummer tre med 120 poeng.

Det ble faktisk en seier på Norge i belgiske Mettet. RX2 innledet nemlig sin sesong der, og der ble det like godt tredobbelt norsk. Ben-Philip Gundersen vant nemlig foran Sondre Evjen og Henrik Krogstad. Gundersen leder dermed den klassen med 27 poeng, etterfulgt av Vasilj Gryjasin med 24 poeng og Evjen med 21 poeng.

Neste runde er World RX of Great Britain og skal kjøres på den legendariske Silverstone-banen i slutten av mai. Også RX2 skal kjøre der, så vi kan forvente oss mye norsk moro.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker