Annonse
HjemNyheterArabisk fond interessert i Tesla-rival

Arabisk fond interessert i Tesla-rival

Det saudiarabiske investeringsfondet PIF vurderer å gå inn i et partnerskap med elbilprodusenten Lucid.

For et par uker siden skrev Elon Musk på Twitter at han vurderte å gjøre Tesla privat, og at han hadde finanseringen til dette.

Det ble så mye bråk av meldingen at Musk i forrige uke valgte å utdype dette i en blogg på Tesla. Der skrev han at den finansielle støtten kom fra det saudiarabiske fondet (Public Investment Fund).

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vurderer PIF å investere i en elbilprodusent, men det er ikke Tesla.

Å ta Tesla av børs kan komme til å koste så mye som 600 milliarder kroner, til og med en gedigen sum for verdens 5. største fond.

Saken fortsetter under Annonsen

Da er summene nevnt sammen med Lucid helt andre.

Ifølge Reuters kan den komme opp i 8,5 milliarder kroner, men det i første omgang er snakk om den halve summen.

Kildene til nyhetsbyrået understreker at det ikke er signert noen avtale, så det er også knyttet usikkerhet til disse opplysningene.

Hverken PIF eller Lucid har kommentert saken.

Lucid Motors er et amerikansk elbilselskap som fortsatt ikke har serieprodusert noen biler. Selskapet ble dannet tilbake i 2007, og het tidligere Atieva.

Toppmodellen til Lucid Air skal ha en rekkevidde på over 600 kilometer. (Foto: Lucid)
Toppmodellen til Lucid Air skal ha en rekkevidde på over 600 kilometer. (Foto: Lucid)

I november 2016 annonserte de planer om å bygge en ny fabrikk i Arizona til over fire milliarder kroner, og de har allerede inngått samarbeid med formel E om å levere batterier til formel-serien fra kommende sesong sammen med Samsung og McLaren.

Konseptmodellen Lucid Air ble vist fram for første gang i 2016, og målsetningen er at den første modellen skal ut for salg i 2019. Senest i november i fjor flyttet de hovedkontor til Newark i California.

Basismodellen som kun har drift på bakhjulene leverer 400 hestekrefter og har en rekkevidde på 386 kilometer, og skal ha teknologi som gjør den ganske så selvkjørende.

Verstingmodellen får to motorer på til sammen 1.000 hk, og rekkevidden øker da til solide 640 kilometer.

Lucid satser altså på biler som kan sammenlignes med Tesla, og prisene er også i samme gate.

Grunnmodellen er satt til 60.000 dollar, mens Teslas enkleste variant av Model S starter på 62.500 dollar. Toppmodellen er satt til i overkant av 100.000 dollar, mens Model S P100D har en pris på 123.000 dollar.

Om alt går etter planen skal Lucid først lansere 255 biler av «Launch Edition», og dette er modeller av de dyre variantene.

Etter Elon Musks Twitter-melding spratt kursen på Tesla opp til nærmere 380 dollar 8. august, men har falt siden.

Verdien fikk seg en ny knekk da New York Times publiserte en artikkel med Musk sist fredag, hvor grunnleggeren fortalte at det siste året har vært det tyngste han har vært gjennom.

Kursen er i skrivende stund på rundt 300 dollar, mens Musk har sagt at han vil kjøpe ut de som ikke blir med over i et privat selskapet for 420 dollar per aksje.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse