Hjem / Nyheter / Apple satser videre på selvkjørende biler
Apple utvikler selvkjørende teknologi. (Foto: Apple)
Apple utvikler selvkjørende teknologi. (Foto: Apple)

Apple satser videre på selvkjørende biler

Apple har ingen planer om å komme med en egen bil, men vil inn på markedet med selvkjørende løsninger.

I framtiden må alle bilene være utstyrt med selvkjørende teknologi, og det sier seg selv at det er et enormt stor markedet for slike løsninger i tiden som kommer.

Annonse

Apple vil heller ikke la den sjansen gå fra seg, og har allerede utviklet autonome løsninger en stund nå.

Tilbake i april fikk de tillatelse til å utstyre tre biler med autonom teknologi, men har nå utvidet flåten med ytterligere 24 biler.

Til Bloomberg bekrefter motormyndigheter i California at iPhone-produsenten har registrert 24 Lexus RX450h for testingen av autonom teknologi mellom juli og nå.

Allerede tilbake i 2014 startet Apple et hemmelig prosjekt kalt Titan, men dette ble lagt ned i 2016 etter at kostandene hadde skutt i været.

Men i juni i fjor innrømmet Apple for første gang at de utvikler slik teknologi, og har altså kommet så langt at testflåten teller 27 biler.

Annonse

Mobil- og datamaskinprodusenten skal dog ikke lage egne biler, men utvikle en plattform for selvkjørende kjøretøy. Denne skal deretter selges videre til bilprodusenter.

Apple får kamp av en annen teknologikjempe. For også Alphabets Waymo driver med det samme, og Google-avdelingen har allerede mange hundre biler med autonom teknologi på veiene.

Google begynte å teste ut selvkjørende teknologi allerede tilbake i 2009, og har tilbakelagt mer enn 5,5 millioner selvkjørende kilometer i biler fra blant annet Toyota, Audi og Fiat.

Også de andre store bilprodusentene utvikler slik teknologi, både internt og sammen med partnere. General Motors har blant annet vist fram en bil som rett og slett ikke hadde verken ratt eller pedaler, og denne vil de teste ut på amerikanske veier allerede i 2019.

Så framtidens biler nærmer seg med stormskritt.

Følg bil24.no på Facebook

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota viser endelig fram en ny Supra. (Alle foto: Toyota)

Endelig, her er nye Toyota Supra

Toyota puster nytt liv i den raske og sportslige Supra-modellen. Se bilder og video. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *