Annonse
Hjem Nyheter Åpnet testsenter for selvkjørende biler

Åpnet testsenter for selvkjørende biler

BMW har nå åpnet et helt nytt testsenter for selvkjørende biler i München.

Senteret som heter BMW Autonomous Driving Campus kan huse hele 1.800 ansatte og 500 testbiler, og er viktig del av BMW’s satsing på framtidig transport. Den tyske produsenten vil bare i år legge rundt 65 milliarder kroner i utviklingen av selvkjørende og elektriske biler.

Selvkjørende biler er altså en av tingene bilindustrien fokuserer på, og det toppmoderne senteret i München skal sende BMW på riktig vei. Bilene som ruller rundt på det 23.000 kvadratmeter store området skal være mest mulig autonome, slik at teknologien testes ut i sanntid.

Det er konsensus at selvkjørende biler vil gi positive effekter som færre ulykker, færre køer, mer flyt, mindre utslipp og raskere reisetid.

BMW har satt 2021 som frist for deres første selvkjørende bilmodell, iNext.

Saken fortsetter under Annonsen

Tyskerne ser for seg fem steg for de selvkjørende bilene:

  1. Bort med føttene
  2. Bort med armene
  3. Bort med øynene
  4. Bort med oppmerksomheten
  5. Alle blir passasjerer

Det vil altså si at det første som forsvinner er pedalene og så rattet. Til slutt vil alle i bilene være passasjerer, mens BMW ser for seg at iNext skal ligger en plass mellom 3 og 4. Alle de fem punktene henger sammen, så BMW forsker allerede på nivå 5 også.

‒ Mobilitet og autonom kjøring går hånd-i-hånd. Med iNext vil vi i praksis gå fra nivå 3 til 5, og systemet vil være integrert og sikkert, sier BMW-sjef Harald Krüger.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker