Annonse
HjemNyheterÅpnet for Polestar-bestilling

Åpnet for Polestar-bestilling

Det er nå mulig å forhåndsbestille den nye hybridbilen Polestar 1.

Polestar, den nye elbilmerket eid av Volvo og Geely, viste fram den aller første modellen i oktober i fjor, og bilen skal være leveringsklart neste år. Polestar 2, som lanseres neste år, kommer i 2020 og blir den første rene elbilen. To år senere er det klart for det som raskt kan bli en favoritt i Norge, nemlig Polestar 3 som er en elektrisk SUV.

Men først snakker vi altså om hybriden Polestar 1. Det er en sportsbil med to elektriske motorer samt en 2-liters bensinmotor, har 600 hestekrefter og et dreiemoment på hele 1.000 Nm. Rekkevidden på eldriften, oppgitt i den mindre realistiske NEDC-standarden, er på 150 kilometer. Dette er lengst av samtlige hybridbiler i dag.

Den opprinnelige planen var å produsere 500 biler i året i den nye fabrikken i Chengdu designet av norske Snøhetta, men den planen ser nå vanskelig ut. Interessen er nemlig for stor.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Med over 7.000 mennesker som har uttrykt interesse i å eie Polestar 1 siden offentliggjøringen, er vi svært oppmuntret av lidenskapen som er vist for vårt produkt. Vi tar nå de neste skrittene for å levere denne fantastiske bilen til våre første kunder, sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar.

Et raskt regnestykke viser dermed at de mest uheldige kundene må vente 14 år på sin nye bil, noe som selvsagt ikke går. Polestar har sagt at de vurdere å skru opp tempo rett ut fra startblokken, så vi får se hva de lander på.

Polestar 1 er altså gjort tilgjengelig for forhåndsbestilling på nett. I den forbindelsen er et nytt bilkonfigurasjonsverktøy også gjort tilgjengelig, og dette gir potensielle kunder muligheten til å visualisere Polestar 1 før de legger inn en bestilling.

Norge er et av 18 land som åpner for forhåndsbestilling, og kundene må betale et depositum på rundt 23.000 kroner. Dette er en slags købillett, og er mulig å få tilbake om man angrer seg.

Polestar 1 prøver ut den nye forretningsmodellen som blant andre Volvo har med V60 og XC40, nemlig et månedlig beløp som strekker seg over to eller tre år. Du kjøper altså ikke bilen, men abonnerer på den. Alt er inkludert i månedsleien, så kundene slipper å tenke på noe annet enn å fylle tanken.

Dette er altså en hybrid hvor forbrenningsmotoren sørger for driften på forhjulene, mens eldriften på bakakselen drives av 34 kW batterikraft.

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

  1. Hei, jeg har sett på «Broom» at noen har reservert Ppolestar 2. Det skulle jeg også gjerne gjøre, men vet ikke hvordan jeg går frem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse