Annonse
Hjem Nyheter Åpner «norsk» sikkerhetsutstyr for resten av Europa

Åpner «norsk» sikkerhetsutstyr for resten av Europa

I 2016 introduserte Volvo noe de kalte Hazard Light Alert i norske og svenske modeller, og nå utvides dette til resten av Europa.

Hazard Light Alert og Slippery Road Alert ble lansert i 90-modeller til Volvo i Norge og Sverige i 2016, og deretter utvidet til også å gjelde 60-serien og den nye XC40-modellen.

Fra 2020 blir dette standard på alle Volvo-modellene som et ledd i svenskenes satsing på trafikksikkerhet.

For nå åpner de også, som den første produsenten, et slikt tilkoblet nettverk av biler over hele Europa. Teknologien kan også ettermonteres i tidligere modeller.

Dette åpner for at bilene kan kommunisere med hverandre, og dermed også advare bilførere i nærheten om glatte veier og andre farer via et nettskybasert nettverk.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Å dele på sanntid-sikkerhetsdata mellom bilene kan bidra til å unngå ulykker, sier Mali Ekholm, leder av sikkerhetsavdelingen.

‒ Volvo-eiere som bidrar til å gjøre veiene sikrere for andre ved å aktivere dette, vil også få fordeler som tidlige varsler om potensielle farlige forhold på veien foran dem.

I fjor utvidet Volvo ved satsingen på dette området ved å inngå et eksternt samarbeid med Volvo.

Nei, vi har ikke begynte påskefeiring allerede ved å smake på noe sterkere saft, for Volvo Cars innledet nemlig et samarbeid med Volvo Trucks ‒ to adskilte selskaper.

Kinesiske Geely eier som kjent Volvo personbiler, og i fjor kjøpte de også 8,2 prosent av AB Volvo og er nå de største enkelteierne i lastebilmerket.

De er altså inne i begge Volvo-merkene, noe som i fjor altså resulterte i et samarbeid om å dele på trafikksikkerhetsdata på tvers av dem.

Volvo, og nå snakker vi altså igjen om personbilene, har som et ledd i sikkerhetssatsingen også invitert andre produsenter med på dette prosjektet, slik at anonym data kan flyte mellom bilene uavhengig av merker og på den måten gjøre trafikken enda sikrere.

‒ Jo flere kjøretøy vi har på veiene som deler sanntidsdata, jo sikrere blir veiene. Vi håper å kunne etablere flere samarbeid med partnere som deler våre ambisjoner rundt sikkerhet, sier Ekholm.

Da Volvo introduserte Hazard Light Alert var de først med en slik teknologi i bilindustrien.

Teknologien fungerer slik at når en bilist skrur på fjernlysene sender systemet signaler til alle bilene i nærheten som er koblet til dataskyen, og vil advare disse om potensielle farer.

Dette er spesielt nyttig rundt blinde svinger og over bakketopper.

Slippery Road Alert samler også data på samme måte, men her overvåkes veigrepet. Om systemet oppdager for eksempel glatte partier kan denne informasjonen deles med andre biler som befinner seg i området.

Svenskene, som «oppfant» sikkerhetsbeltene, har en nullvisjon rundt trafikkdrepte, og har lansert en rekke tiltak de siste årene.

Noe av det aller siste de har bestemt seg for er å begrense toppfarten til 180 km/t og installere kameraer som overvåker føreren, slik at bilens hjelpesystemer kan bryte inn om føreren enten er påvirket eller distrahert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker