Annonse
HjemElbilerÅpner for AMG-versjoner av elbilserien

Åpner for AMG-versjoner av elbilserien

Mercedes har allerede vist fram EQC, og rundt neste sving venter EQA. Og den kommende svenske sjefen åpner også AMG-modeller av elbilserien.

I september presenterte Mercedes sin aller første elbil, EQC. Bilen hører altså hjemme i C-klasse, har en rekkevidde på over 400 kilometer (eksakte tall ikke klar) og har 402 hestekrefter. Dette skjedde ganske nøyaktig to år etter at de hadde vist fram en konseptmodell under Paris Motor Show.

For ganske eksakt ett år siden viste Mercedes fram nok en modell under EQ-paraplyen, hvor EQ står for «Electric Intelligence».

Den gang handlet det om den minste klassen, og bilen var selvsagt kalt EQA. Også den hadde en realistisk rekkevidde på over 400 kilometer, det var to elmotorer (firehjulsdrift) med over 268 hestekrefter og den var klargjort for hurtiglading.

Så følger vi tidslinjen til EQC vil EQA bli presentert rundt neste sommer.

Saken fortsetter under Annonsen

Slik ser Concept EQA ut:

I tillegg eier Daimler Smart-merket, som også får lov til å kalle seg EQ-biler. Dette er altså små og lette bybiler som nærmest skriker etter å få en elektrisk behandling, noe selvsagt Mercedes har skjønt for lenge siden. Så Smart har to EQ-modeller på gang, EQ Fortwo og EQ Forfour.

Men tilbake til Mercedes. EQC og EQA blir mest sannsynlig etterfulgt av en EQS, flaggskipet i EQ-serien.

Men det er langt fra alt Mercedes planlegger av helelektriske biler.

I fjor uttalte de at målet var 10 elbiler på markedet i 2022, og de begynner med andre ord å få dårlig tid.

Men det store spørsmålet er om Mercedes også vil komme med AMG-modeller av elbilene, slik de gjør med sine fleste eksosmodeller.

Det svaret har vi nå fått.

For til Auto Express bekrefter den kommende sjefen at de også har slike planer.

‒ EQ er et produkt og et teknologi-merke for elektrisk intelligens, men jeg kan se en kobling mellom EQ og AMG også, sier Ola Källenius, svensken som blir den første ikke-tyske sjefen hos Daimler når han tar over for Dieter Zetsche i 2019.

Og det svaret kommer ikke som noen overraskelse. Mercedes-AMG jobber allerede med en hybridløsning som er basert på formel 1-systemet, og den tyske produsenten skal også inn i formel E neste år. De utvikler altså allerede potente elektriske løsninger som vil passe godt inn i AMG-utgaver av EQ-serien.

Mercedes har også vist oss en elektrisk superbil som hyller sølvpilbilen fra 1930-tallet. Den er kalt EQ Vision Silver Arrow, og er litt av en bil. Med 750 hestekrefter og en rekkevidde over 400 kilometer (har vi hørt det før?) er den en skikkelig villbajas.

Slik ser den ut:

Men først er det altså EQC det handler om. Den settes i produksjon til neste år, og da går det ikke veldig lang tid før den lander hos en forhandler nær deg.

Mercedes Norge har for lengst åpnet for reserveringer av EQC, og allerede i vår hadde over 2.000 kunder gjort nettopp dette.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse