Annonse
Hjem Nyheter Ånden i dashbordet

Ånden i dashbordet

Får vi tre ønsker om vi kjører en bil med dette dashbordet?

Det er mange år siden vi hørte at 3D skulle bli en revolusjon både for TV og kino, men med på moro fulgte også de ikke fullt så morsomme brillene.

Revolusjonen døde raskt ut, og siden har ikke så mange tenkt på 3D-bilder når det kommer til TV.

Men det er mange andre ting som også har et display, og Continental har funnet ut at dashbord fungerer ypperlig til 3D.

Dette selskapet er mest kjent for sine dekk, men er en tungvekter når det kommer til løsninger innen mobilitet som skal gjøre oss sikrere og verden enklere.

Saken fortsetter under Annonsen

Og de har like godt funnet opp et nytt dashbord.

Natural 3D display ble nylig vist fram under den store teknologimessen CES i Las Vegas, og som på bildet under viser kan det se ut til at søsteren til selveste Alladin, ja, ånden i flasken, har funnet veien dit.

Den nye 3D-løsningen med et display i 4K inneholder en ny teknologi kalt Lightfield, og denne byr på en ekte 3D-opplevelse uten behov for ekstra komponenter som for eksempel 3D-briller.

Det betyr at den sparer plass og kutter kostander, samtidig som brukeropplevelsen betydelig forbedres.

Dashbordet Continental viste fram har også berøringsfunksjoner, og 3D-effekten samt komplekse lyseffekter «formidler informasjon til alle i bilen raskt og trygt», ifølge selskapet selv.

Spennende tider

‒ 3D-teknologi har blitt svært populært, og det med god grunn, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

‒ Foruten den forbedrede visuelle opplevelsen, er det mange fordeler med en tredimensjonal presentasjon av informasjon. Det gir overlegen brukervennlighet, fordi oppfatningen av informasjon går raskere.

‒ I tillegg er samspillet mellom kjøretøyet og passasjerene mer komfortabelt og intuitivt, og blir nærmere den virkelige verden.

Den norske delen av Continental styrer for det meste med dekk, men sjefen har også kontroll på hva som rører seg i andre deler av det store selskapet.

‒ Vi følger godt med på hva moderselskapet driver med av teknologiutviklingen, og det er veldig spennende, sier Knudsen.

Og de må følge godt med, for det skjer mye også hos Continental.

Panser-syn

Under CES-messen viste også det tyske selskapet flere andre løsninger de jobber med, og en veldig spesiell en.

For går det som tyskerne vil kan bilene snart få superkrefter som gjør at de kan se gjennom panseret, for Continental utvikler nå et slik røntgensyn.

Ved hjelp av Surround View-systemet som består av fire satellittkameraer og en elektronisk kontrollenhet kan føreren faktisk se gjennom panseret, og dermed oppdage ting som ellers ville vært helt usynlige for en bak rattet.

En intelligent bildebehandlingsalgoritme rekonstruerer bildet under kjøretøyet, og setter dette bildet nøyaktig i surroundvisningen som vises til føreren.

Dette blir resultatet:

Andre ting som Continental viste fram under messen var et høyttalerfritt lydsystem med 3D-lyd, og en videreutvikling av systemet hvor man blant annet kan bruke smarttelefonen som bilnøkkel.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker