Annonse
Hjem Nyheter Ampera-e blir selvkjørende

Ampera-e blir selvkjørende

Et selskap i General Motors bekrefter nå at de nå vil bygge inn selvkjørende teknologi i Chevrolet Bolt, kjent som Opel Ampera-e i Europa.

Som så mange andre bilprodusenter har også GM kjøpt opp små selskaper som sysler med automatikk. GM er intet unntak, og kjøpte opp Cruise Automation i fjor.

‒ Fullstendig selvkjørende biler vil gi våre kunder store fordeler i form av bekvemmelighet, lavere kostander og bedre sikkerhet under de daglige forflytningene, sa GM-president Dan Ammann etter oppkjøpet.

Og allerede nå høster de frukter.

«I dag kan vi annonsere den første produksjonsdesign av selvkjørende biler som kan bli bygd i en stor skala. Dette er ikke bare prototyper, men bygd i fabrikker som kan produsere 100.000-vis av biler, skriver grunnleggeren av Cruise Automation, Kyle Vogt, i et blogginnlegg.

Saken fortsetter under Annonsen

Chevrolet Bolt blir ikke den første bilen som blir designet for selvkjøring. For eksempel har Tesla en lignende teknologi i en del av bilene.

Men selv om teknologien er der, vil det ikke si at vi kan hoppe inn og la bilen gjøre resten. Fortsatt må det lovgivning til for å regulere dette.

For GM’s del betyr dette skrittet at de vil begynne å implementere programvare og komponenter som lar bilene gjøre kjørejobben.

Bilene vil basere seg på den Cruise’s tredje generasjons selvkjøringsplattform. GM og Cruise har allerede bygd 40 biler, som har 40 prosent nye deler, ifølge Techcrunch, og det er ventet at produksjonen tar seg opp i tiden framover.

Den tredje generasjonen av Bolt har allerede autonom teknologi, men GM tar altså ytterligere et steg som skal gjøre bilen trygg nok til å kunne kjøre helt av seg selv.

Vogt sier at ansatte hos Cruise vil få en flåte av noen hundre slike biler i de neste ukene som de vil kunne bruke via deres app.

«Fra nå av vil det ikke sitte noen mennesker bak rattet», skriver han.

«I nær framtid vil du se slike biler på veien, og de ser ut som vanlige biler, men de er faktisk noen av de mest avanserte robotene i verden. De trenger ikke noen sjåfører, og bilene kan faktisk være helt tomme. De er designet til å kopiere menneskelige kjøreadferd, men uten de menneskelige feilene.»

Besøk gjerne blogginnlegget til Vogt for å få en dypere innsikt i hva som trengs for å få dette til.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Se, en selvkjørende pizzabil

Les også: Sjekk den selvkjørende, ryggende søppelbilen!

Les også: Bilen som du kan snakke til

Her kan du se hvordan Cruise-appen fungerer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker