- Annonse -
HjemMotorsportAksel og Ingemar ‒ alpinlegender skal kjøre Porsche-løp

Aksel og Ingemar ‒ alpinlegender skal kjøre Porsche-løp

Aksel Lund Svindal har allerede hoppet over en Porsche. Nå hopper han inn i en, og det på lag med en ekte legende ‒ Ingemar Stenmark.

For noen måneder siden rekonstruerte Aksel Lund Svindal et av de mest legendariske bildene i bilhistorien. I 1960 gikk nemlig et bilde så viralt som det var mulig den gang, og det viste alpinisten Egon Zimmermann susende over en Porsche 356.

- Annonse -

Vår norske stjerne gjorde det samme stuntet, bare at han fløy over en Porsche Taycan sittende i perfekt utforstilling. Les mer om dette via en av lenkene helt nederst.

Nå er det ikke tilfeldig at fotograf Stefan Bogner og Porsche valgte nettopp Aksel til dette oppdraget, for den olympiske mesteren er både Porsche-fan og ambassadør. Og sier åpenbart aldri nei til en utfordring.

En ny slik har tikket inn i innboksen, og selv ikke et svært travelt skjema kunne hindre Aksel til å takke ja til denne.

Her får han nemlig muligheten til å kjøre en Porsche i ekte løp, og ikke nok med det. Han skal gjøre det sammen med den største alpinstjernen verden har fostret ‒ svenske Ingemar Stenmark.

- Annonse -

For Porsche Norge bekrefter nå at Aksel Lund Svindal faktisk skal stille på startstreken i neste års Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og det med Ingemar Stenmark som teamkamerat.

De kan også fortelle at et av løpene de to alpinlegendene skal kjøre blir på hjemmebane, nemlig under Porsche Festivalen på Rudskogen i september.

‒ Jeg gleder meg veldig til å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket da Ingemar og Porsche spurte om jeg ville delta, sier Aksel selv.

‒ Jeg har ikke mye erfaring fra racing, men jeg liker nye utfordringer.

- Annonse -

Det han har erfaring fra er stor fart, raske svinger og det å velge riktige linjer og spor, noe som er svært viktige egenskaper for racerbil-førere.

‒ Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner, påstår han.

‒ Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden, forteller han.

Hvor mange av de sju løpshelgene nordmannen skal delta i er fortsatt usikkert, men han har allerede ryddet plass i kalenderen til Porsche-festivalen 16. og 17. september.

‒ Ja, Rudskogen blir et høydepunkt, og fram til da har jeg også rukket å få litt erfaring med bilen og mesterskapet, sier han.

Porsche Norge som har overtalt Aksel håper selvsagt at dette blir startskuddet for en lengre racing-karriere for nordmannen, og han vil i så fall følge i hjulsporene til andre stjerner som skuespillerne Patrick Dempsey og Michael Fassbender ‒ begge har kjørt internasjonal racing for Porsche.

‒ Det viktigste nå er å ha det gøy, så får jeg se hvordan det går. Veien blir til mens man går, og skulle dette utvikle seg til noe mer, så er det bare en bonus. Jeg har ingen langsiktige planer nå, sier han diplomatisk.

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia deltar alle med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, og mesterskapet består av både unge talenter og eldre førere som er med mest for moro skyld.

En av de sju løpshelgene er på Rudskogen i Norge, mens de resterende seks blir arrangert i Sverige.

Sesongen starter på Anderstorp i midten av mai, og under de samme løpshelgene kjøres også Porsche Carrera Cup Scandinavia ‒ og begge vises direkte på Viaplay.

Ingemar Stenmark, oppvokst i Tärnaby like ved norskegrensen, er historiens mestvinnende alpinist, og en ihuga racerfører. Ingemar, nå 65 år, kjørte årets sesong Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og gleder seg til å få en norsk stjerne som teamkamerat.

‒ Det er fantastisk morsomt med racing, med mye jeg kjenner igjen fra alpint med høy fart, riktig spor i svingene og nøye analyse av banen. Jeg ser virkelig fram til neste sesong, og det å kjøre både med og mot Aksel.

De to legendene skal kjøre for teamet Porsche Experience Racing.

‒ Helt siden Aksel ble internasjonal ambassadør for Porsche har vi ønsket å få Aksel inn i en racerbil, sier Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

‒ Han har gjennom sin utrolige alpinkarriere vist at han har et eksepsjonelt konkurransehode, dessuten vil han ha god bruk for evnen til å finne den raskeste linjen. Det finnes mange eksempler på at alpinister gjør det godt også på racerbanen.

Og den raskeste linjen vet iallfall Aksel alt om. Han har tross alt sju VM- og OL-gull, og akkurat der slår han teamkamerat Ingemar ‒ som står med fem slike.

Så får vi se om han klarer å hamle opp med den aller største legenden i alpinverden når de får asfalt under hjulene. Og har man hoppet over en Taycan med ski på beina, bør vel det også være mulig?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Norge har en av verdens høyeste drivstoffpriser, men våre folkevalgte har foreløpig ikke brydd seg om det. (Foto: NAF)

Tre av fire i distriktene sliter nå med høye pumpepriser

Mens Norge håver inn store summer på høye oljepriser, er drivstoffprisene i ferd med å knekke privatøkonomien til folk...
Mange tar med seg kjæledyret på bilferie, og da er det smart å tenke på sikkerhet og velvære. (Fotos: Musti)

Slik tar du vare på kjæledyrene på bilferie

Vi har blitt flinkere til å sikre kjæledyrene under bilturen, og her er tipsene for å gjøre bilferien enda...
Fire eksperter har plukket ut de seks beste kjøreveiene. En norsk berømt og svært så fotogen strekning er blant de utvalgte. (Fotos: Mazda)

Kåret til en av verdens beste kjøre-strekninger

Ja, du kjenner igjen bildet, gjør du ikke? Eksperter har kåret berømt norsk strekning til en av de aller...
Lading skremmer mange fra å ta kjøreturen nedover kontinentet. (Foto: NAF)

På Europa-tur med elbilen? Har er tipsene

NAF sier at det er fult mulig å ha en god elbilferie i Europa. Nylig gjennomførte YouGov på oppdrag for...
Ford viser nå en ellevill varebil som selv formel 1-bilene skal slite med å henge på opp til 100 km/t. (Fotos: Ford)

Ford med en helt vanvittig el-varebil

Hørt om den elektriske varebilen som akselererer like fort som en formel 1-bil? Ikke det, nei. Gigantiske Ford satser hardt...
Mercedes Vision EQXX har gitt oss en smakebit på framtidens rekkevidder for elbiler. (Fotos: Mercedes)

Mercedes’ elbil klarte 1.202 km rekkevidde

Med et forbruk på pene 8,3 kWh rullet og rullet Mercedes Vision EQXX, før den til slutt stoppet etter...
Ludvig er ekstra bekymret for all søppelet han finner langs veikanten. (Foto: Hold Norge Rent)

Ikke kast søppel ut av bilvinduet. Hilsen Ludvig

Med flykaos og korona blir det også bilferie på mange i år, og Ludvig er litt bekymret. Han frykter...
Dette er en ny sjef i Continental-familien. (Fotos: Bentley)

Bentley viser fram ny sjef

Continental GT Mulliner W12 kombinerer luksus og ytelser på et helt nytt nivå. Fordelen med et luksusmerke som Bentley er...
En prototype av Polestar 5 er på plass under Goodwood-festivalen, og der skal de kjøre to ganger opp den berømte bakken. (Fotos: Polestar)

Polestar 5 sikter mot 884 hk

Svenskene har ikke tenkt å leke når de utvikler sin første helelektriske GT-modell. Polestar-merket springer rett ut fra motorsporten. Det...
Peugeot knaller til med en helt ny 408 med ganske lekre linjer. (Fotos: Peugeot)

Peugeot lokker med en coupé

Splitter nye Peugeot 408 skiller seg helt klart ut fra resten av familien. Peugeot selv kaller den nye 408 for...
Toyota oppgraderer Rav4 for modellåret 2023. (Fotos: Toyota)

Toyota oppgraderer bestselgeren

Rav4 får blant annet et nytt multimedia-system og flere førerassistenter. Det aller meste handler om elbiler når det kommer til...
Et barnesete med kollisjonspute har imponert i tre tyske tester denne våren. (Fotos: Cybex)

Barnesete med airbag imponerte

Ja, det finnes barnesete med integrert airbag. Og det er åpenbart effektivt. Det testes selvsagt barneseter stadig vekk, og i...
BMW M fyller på med en M3 Touring. (Fotos: BMW)

Her er stasjonsvognen av BMW M3

BMW M3-familien er komplett med utgaven kalt M3 Touring. Da BMW kom med M1 tilbake i 1978 tenkte de ikke...
Dette er tegningene av en ny elbil fra Volkswagen, ID. Aero. (Fotos: VW)

Volkswagen pirrer med svær el-sedan

Store ID. Aero skal først øremerkes et land hvor befolkningen ikke er så veldig lange. Tilbake i 2018 var Volkswagen...
Prodrive hyller nå en spesialutgave av Subaru Impreza som kom i 1997. (Fotos: Prodrive)

Klassiske Subaru Impreza har gjenoppstått

Jadda ‒ Prodrive kliner til med en ny utgave av den berømte gatebilen som fulgte i kjølevannet av WRC-suksessen...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her