Annonse
Hjem Nyheter Advarer sterkt mot SV og MDG

Advarer sterkt mot SV og MDG

Den store organisasjonen OFV advarer unormalt sterkt sine medlemmer om å stemme på det de kaller «småpartiene» SV og MDG.

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er i utgangspunktet en politisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for bedre og sikrere veier.

Organisasjonen har 66 medlemmer, og det er en rekke tungvektere innen bilbransjen og andre viktige aktører. Finans Norge, KNA, Norges Bilbransjeforbund, Norsk Petroleumsinstitutt, Trygg Trafikk og NHO Transport er bare noen av medlemmene.

OFV har gjennomgått alle partiprogrammene samt NTP-innstillingen (Nasjonal Transportplan) fra Stortinget, og har gitt hvert parti karakter i forhold til den veipolitikken de vil føre.

På topp troner Ap, Høyre og KrF med karakteren 5-, mens Frp og Sp blir tildelt 4+. De får alle bestått.

Saken fortsetter under Annonsen

Verre er det med SV og MDG. Begge stryker. SV får 3-, mens miljøpartiet kanskje ikke overaskende nok ender opp med den dårligste karakteren av dem alle, 2+.

Ifølge OFV kan «småpartiene rive veipolitikken i filler».

Direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV. (Foto: OFV)
Direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV. (Foto: OFV)

– Det er viktig at Stortingets flertall nå kommer til uttrykk, slik det gjorde i behandlingen av gjeldende Nasjonal Transportplan. Det innebærer at en sterk prioritering av veipolitikken føres videre i neste Stortingsperiode, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Hvem som styrer Norge etter valget er helt åpent, men de mindre partiene kan ende opp i en vippeposisjon – og dermed få stor innvirkning på politikken. Vi har blant annet sett hvor mye påvirkning MDG har fått i Oslo, hvor de styrer sammen med Ap og SV.

For eksempel vil en konstellasjon med Ap, Sp, SV og MDG mest sannsynlig ende med mindre veisatsing, tror OFV.

– Hvis vi ser på partiene Høyre, Frp, Ap og Sp, så er de tydelige i sine programmer på at de skal prioritere vei og samferdsel i årene som kommer, sier han.

– Det som kan true framdriften og fortsatt satsing på veipolitikk, er støttepartiene MDG og SV. Dette bør være et signal om hva man bør stemme dersom man ønsker en sterk og offensiv norsk veipolitikk, mener Solberg Thorsen.

Direktøren etterlyser en garanti fra Ap og Sp om at de vil fortsette den sterke satsingen på veipolitikk som både forrige og sittende regjering har stått for om de havner i regjering.

– Opposisjonen har ofte sagt at dagens regjering styrer etter den NTP de rødgrønne la frem.

– Vi har en forventning om at en ny regjering vil styre på regjeringens NTP med noen justeringer, sier han.

Forrige artikkelSlettet Schumacher-rekord
Neste artikkelOlsen i superduell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker