Annonse
HjemNyheterAdvarer mot useriøse kjøreskoler

Advarer mot useriøse kjøreskoler

Statens vegvesen går nå til det skritt at de advarer mot useriøse kjøreskoler, og de med innvandrerbakgrunn er overrepresentert.

Trafikkskolenes oppgave er å forberede nye sjåfører på en best mulig måte i det som kan være et komplekst trafikkbilde, og da først og fremst med tanke på sikkerhet. Skolene er også en viktig del av Statens vegvesens nullvisjonsarbeid.

Ifølge vegvesenet tar de fleste akkurat den oppgaven på alvor, mens noen er litt mer slappe ‒ slik som det er i livet ellers også.

Men så har du de som «gir blaffen», ifølge vegvesenet.

‒ Vi får altfor ofte henvendelser fra både publikum og førerprøvesensorer som får våre alarmklokker til å ringe, sier Rune Granum.

Saken fortsetter under Annonsen

Han leder faggruppen som fører tilsyn med trafikkskolene i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

‒ Det kan for eksempel dreie seg om skoler som gjentatte ganger har «utdannet» kandidater som ikke er i nærheten av å være klare til å kjøre opp når de kommer til sin oppkjøringstime. Det hender nivået på kandidatene er så dårlig at våre sensorer må avbryte prøven av hensynet til egen og andres sikkerhet. En seriøs trafikklærer vil ikke la slikt skje, sier Granum.

Å ta «lappen» har blitt kostbart, spesielt om du er så ung at du fortsatt ikke har kommet ut i jobb og har dårlig råd fra før av.

Mange lar seg derfor friste av de «billige» kjøreskolene, men det kan fort bli et kostbart valg.

Enkelte av de useriøse kjøreskolene operer nå med billige timespriser for å lokke til seg elever.

‒ Hvis man ikke får den opplæringen man skal ha, hjelper det ikke at timeprisen er lav. Vi får stadig henvendelser om trafikkskoler som ikke er godkjent og som ikke leverer de tjenestene elevene har betalt for, sier Granum.

Og legger til:

‒ Vår erfaring er dessverre at trafikkskoler drevet av innvandrere er overrepresentert i denne sammenhengen.

Han er klokkeklar på en ting; det lønner seg aldri å bli lurt. Derfor har han et råd som alle som skal ta sertifikat bør følge:

‒ På vegvesen.no finner du enkelt siden «Finn godkjent trafikkskole». Der kan du sjekke skolen din eller finne en godkjent trafikkskole i nærheten av der du bor. Dersom du ikke ser din skole i vår oversikt, er mitt soleklare råd at du finner deg en ny, sier Granum engasjert.

Kun autoriserte trafikkskoler kan melde kandidater til oppkjøring.

‒ Vår godkjenning viser at skolen oppfyller formelle krav til drift. Vi fører tilsyn med alle godkjente skoler for å kontrollere at de gir trafikkopplæring slik det er bestemt og at undervisningen holder en god faglig og pedagogisk standard, sier Granum.

Både skoler og lærere kan få inndratt godkjenninger dersom de ikke følger trafikkutdanningen eller følger retningslinjene.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse