Annonse
Hjem Nyheter 800 kilometers rekkevidde og ingen setebelter!

800 kilometers rekkevidde og ingen setebelter!

Rekkeviddeangst kan snart være et utdatert uttrykk. BMW har vist fram et konsept som skal klare 600 kilometer, og nå kommer Audi med en som kan klare 800 kilometer. Og det uten seterbelter.

Det føles uhyre lenge siden at elbilene kun klarte rundt 200 kilometer, men vi skal faktisk ikke veldig langt tilbake i tid. Men så kom Tesla.

De har allerede modeller som rekker godt over 600 kilometer. Fra hovedstaden kommer man seg altså både til Bergen eller Trondheim uten å måtte lade.

Og andre kommer etter. Nå viser Audi fram en konseptbil som har en rekkevidde mellom 700- og 800 kilometer.

Audi Aicon er et såkalt designkonsept, altså mer en framtidsvisjon enn en kommende modell. Den er autonom, har fått fire dører og en 2+2-setekonfigurasjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Audi viser oss framtiden med Aicon, en selvkjørende elbil. (Alle foto: Audi)
Audi viser oss framtiden med Aicon, en selvkjørende elbil. (Alle foto: Audi)

Som flere andre har også Audi kastet ut rattet og pedalene i denne, som altså skal kjøre av seg selv.

Se videoen øverst.

Det mest spennende er batteriteknologien. Audi har puttet en motor på hvert av hjulene med til sammen 350 hestekrefter. De har ikke tenkt akselerasjon, men rekkevidde. Og med lettmaterialer og aerodynamikk skal dette altså gi en rekkevidde på mellom 700- og 800 kilometer.

De har i tillegg brukt et system med 800 volt, og bilen kan dermed lades opp til 80 prosent på under en halv time. Aicon har også induktiv ladning, det vil si at den kan lades trådløst. Parker den, eller den parkerer seg selv, i garasjen, og ladningen kan begynne.

Hele bilen er selvsagt full av teknologi og sensorer. Faktisk er denne, fortsatt ifølge Audi selv, så trygg at den aldri kommer til å kollidere. Bilulykker? Det er forhistorisk det!

Audi er så trygg på nettopp det at de har kastet ut setebeltene. Slike ting er bare i veien når setene skal vrides mot medpassasjerene for en hyggelig passiar.

Aicon er ment for langkjøring, og kan cruise av gårde i 130 km/t. Audi sier at de i tiden framover vil vise andre «multi-talentfulle» modeller som passer til andre formål.

Tiden får som kjent vise hva det blir.

Følg oss gjerne på Facebook.

Les også: BMW med 600 kilometers rekkevidde

Les også: Bilen som du kan snakke til

Les også: Hva i alle dager, Volkswagen!?

  1. Hvor dumme går det an å bli? “Faktisk er denne, fortsatt ifølge Audi selv, så trygg at den aldri kommer til å kollidere.”

    Skal bli gøy å se hva Audi svarer når noen sovner bak rattet og grisefrontkolliderer med den bilen. Da er det nattinatt.

      • Han mener kanskje at føreren av en motgående bil sovner. Svaret fra Audi er selvsagt at sikkerhetsbeltet ikke frjernes før det er kommet et forbud mot å styre bilen manuelt. Så dette ligger nok litt frem i tid fortsatt.

    • Tar nok litt tid før man venner seg til fremtidens teknologi. Denne bilen sannsynligvis istand til å foreta unnamanøver når den møter en vanlig bil med sovende sjåfør bak rattet. Tror jeg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker