Annonse
Hjem Nyheter 70 heldiggriser!

70 heldiggriser!

Du kan gjerne ønske deg en Bugatti Chiron i julegave, men det spørs om du har vært snill. Men 70 andre har sikret seg en slik superbil i året som har gått.

Du kan trygt kalle Bugatti Chiron for en hyperbil, for den er faktisk hyperrask. De 1.500(!) hestekreftene og det enorme dreiemomentet på 2.000 Nm sørger for å sende bilen opp i 0 til 400 km/t på smått utrolige 32 sekunder, mens toppfarten er digitalt begrenset til 420 km/t. Dette er gjort fordi dekkene rett og slett ikke tåler høyere hastigheter. Uten sperren ville den nådd elleville 460 km/t.

Norsk prislapp på denne herligheten er beregnet til over 20 millioner kroner, så det er nok litt over nissens budsjett.

Men 70 andre har faktisk fått en slik i 2017.

‒ At vi allerede har nådd målet om 70 biler i det første året vi produserer Chiron viser hvilken suksess dette Bugatti-teamet har oppnådd, sier president Wolfgang Dürheimer.

Saken fortsetter under Annonsen

Bugatti har satt en total grense på 500 Chiron, og allerede nå er godt over 300 av dem solgt.

‒ At vi klarer å levere slik vi har gjort er også viktig med tanke på at vi vil ha kortest mulig ventetid for kundene, legger Bugatti-presidenten til.

Av de 70 som har fått levert en slik Bugatti i år er det minst en nordmann. Arne Fredly tok med seg sin splitter nye Chiron til Oslo Motor Show i september, og dermed fikk også norsk publikum ta den i nærmere øyesyn. Bilen er Monaco-registrert.

43 prosent av bestillingene har kommet fra Europa, mens Nord-Amerika står bak 26 prosent og Midtøsten for 23 prosent. Asia-regionen står for de resterende 8 prosentene.

Bugatti begynte produksjonen av Chiron i 2016, og leverte den første bilen i mars i år.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker