Annonse
Hjem Nyheter 6 av 10 skeptisk til selvkjørende biler

6 av 10 skeptisk til selvkjørende biler

To dager etter at Elon Musk avslørte at Tesla blir mer selvkjørende i august viser en ny undersøkelse at mange er skeptiske til slike biler.

Tesla-sjefen Elon Musk har for vane å avsløre nyheter ved å svare følgere på Twitter, noe han også gjorde i helga.

En følger uttrykte ønske om at Teslas autopilot kan forutse at bilen i nabofila skal bytte over til filen som den selvkjørende ligger i, slik at autopiloten tar høyde for dette og ikke bli «skivset» når det skjer.

Musk svarte at dette problemet løses med versjon 9 av autopilot-programvaren, og at denne versjonen rulles ut til bilene i august.

Han la til at med den nye versjonen åpner Tesla opp for mer selvkjøring, og at dette er starten på fullstendige selvkjørende egenskaper på bilene.

Saken fortsetter under Annonsen

Tesla-modellene vil altså med tiden bli selvkjørende.

Det har allerede vært flere alvorlige ulykker som har fått bred pressedekning hvor autopiloten har vært aktivert, så hvor mye stoler egentlig folk på hvor sikkert dette er?

Og det vet vi faktisk.

InFact har nemlig nylig gjennomført en undersøkelse på nettopp dette for Continental, og den viser at nordmenn faktisk har blitt mer positiv til selvkjørende biler i løpet av drøye to år. Men flertallet er fortsatt skeptiske.

I 2015 svarte 36 prosent at de turte å sitte på en selvkjørende bil, og den ferske undersøkelsen viser at dette nå har økt til 42 prosent.

Men nærmere 6 av 10 personer er fortsatt skeptiske, og blant kvinnene er tallet enda høyere. For mens 53 prosent av mennene er positive til autonome biler, er kun 29 prosent av kvinnene det samme. 7 av 10 kvinner er altså skeptiske.

Ikke overraskende er det de yngre som er mest positiv, og de mellom 30 og 44 år svarer 52 prosent at de er positive, mens kun 29 prosent av de over 65 år svarer det samme. Men den eldste gruppen har også den største økningen av de som er positive med over 10 prosentpoeng sammenlignet for to år siden, så også i den aldergruppen venner folk seg til tanken om selvkjørende biler.

Hovedmarkedet for Tesla er Oslo-området, og ikke overraskende er Oslo-borgerne de som er mest positive til selvkjørende biler. Her svarer 48 prosent at de gjerne sitter på en selvkjørende bil, mens de lengst nord ‒ og hvor det er færrest Teslaer ‒ er mest skeptiske med 37 prosent.

Både myndighetene og bilprodusentene jobber intenst med selvkjørende biler, som vil gjøre bilene mer trafikksikre når løsningene er ferdigutviklet.

Også tyske Continental, kjent for sine dekk, utvikler slik teknologi. De har i likhet med de norske myndighetene en visjon om null trafikkdrepte i framtiden.

‒ Selvkjørende biler er avgjørende for at vi skal kunne nå dette målet. Det er et stort mål, men vi tror det er mulig dersom mennesker og teknologi kan spille enda bedre på lag enn i dag. Derfor er det avgjørende at folk flest har tillitt til at denne teknologien fungerer som den skal, sier produktsjef for Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Selv om nærmere 6 av 10 er skeptiske til selvkjørende biler, er altså flere nordmenn positive til denne teknologien nå enn for drøyt to år siden.

‒ Det er veldig gledelig å se at stadig flere blir positive til denne teknologien. Dette vil naturligvis være veldig godt testet, og slik teknologi vil definitivt være forebyggende når det etterhvert rulles ut på norske veier, understreker Knudsen.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker