Annonse
Hjem Motorsport Legendarisk afrikansk rally tilbake

Legendarisk afrikansk rally tilbake

Safari Rally var så beryktet at enkelte mente at å vinne der var det samme som å vinne tre «vanlige» VM-runder. Nå gjør det comeback i WRC.

I 2002 ble det 50. Safari Rally arrangert i Kenya, og dette var en VM-runde som bydde på helt andre utfordringer enn det førerne ellers var vant til.

Skiftende vær som kunne forandre tørre veier til digre gjørmebad i løpet av minutter, støvete veier med digre steiner kunne felle førerne på hver eneste meter, og ikke minst var det mulig å treffe på for eksempel elefanter eller motgående trafikk når rallybilene kom susende.

Legger man til utmattende etapper på mer enn 70 kilometer, så skjønner man at Safari Rally var det mest krevende og mest spektakulære på kalenderen.

2002-utgaven var intet unntak, og krevde også sine førere.

Saken fortsetter under Annonsen

Petter Solberg i Subaru klarte å tape 15 minutter allerede på den aller første prøve, og det var bare starten på problemene for nordmannen som til slutt måtte bryte før første dag var slutt. Da lå han allerede over en halv time bak lederen.

Men den store stjernen klarte å holde hodet kaldt under svært krevende forhold.

Britiske Colin McRae rattet sin Ford Focus inn til seier, hans tredje totalt i Kenya, og det virket lenge som at han også skulle bli den siste vinneren av Safari Rally i WRC-drakt.

Økonomiske problemer gjorde nemlig sitt til at den legendariske VM-runden forsvant, og etter 2002 har Safari Rally kun inngått i den afrikanske rally-serien.

Nå gjør det imidlertid comeback til neste år, og kanskje kan Oliver Solberg revansjere den tunge avskjeden som pappa Petter tok i 2002.

‒ Safari har sitt eget kapitel i motorsporthistorien, og vi er takknemlig for innsatsen som de kenyanske myndighetene har gjort i tillegg til den FIA-sjef Jean Todt har lagt ned, sier Oliver Ciesla i WRC.

Todt, nesten like legendarisk som Safari Rally selv, er selvsagt fornøyd han og.

‒ Jeg kan herved erklære at Safari Rally, dette berømte løpet med en lang arv, er tilbake på WRC-kalanderen, sier FIA-sjefen.

McRae vant altså den foreløpig siste utgaven som tok knekken på halve feltet, og kun 8 av 16 biler klarte å fullføre løpet.

Hvor tøft dette rallyet var kan du selv sjekke ut under, hvor videoen på en knapp halvtime viser første dag av rallyet i 2002.

Her får du et gjensyn med en rekke legender, og det er jo vitterlig moro å se en ung Petter Solberg og Sebastien Loeb også. Men den duoen har helt klart hatt bedre dager enn denne her.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker