Annonse
HjemNyheter206 fikk beltebot i bussene

206 fikk beltebot i bussene

I forrige uke gjennomført Statens vegvesen en storstilt beltekontroll på bussene. Selv om den var annonsert på forhånd ble det skrevet ut 206 gebyrer.

I alt ble 9.552 busspassasjerer sjekket for bruk av belte i bussene, i tillegg til 448 sjåfører. Heller ikke blant disse var alt ok. Fem sjåfører fikk gebyr for manglende bruk av setebelte.

‒ Bilbelte redder liv, og vi vil at det skal bli like naturlig å bruke det i bussen som i bilen Gebyr er et virkemiddel for å vise alvoret av å ikke bruke belte, sier fungerende avdelingsdirektør Ida Bergene Kongsrud i Statens vegvesen.

Hver av de som ble tatt fikk et gebyr på 1.500 kroner. Kongsrud understreker at du ikke bare kan skade deg selv ved å ikke bruke belte.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Bussulykkene er få, men når de først forekommer, er skadepotensialet stort. Sitter du uten belte, risikerer du ikke bare å bli skadet selv. Du kan også treffe andre passasjerer med en voldsom kraft. Flere av de som har mistet livet i bussulykker de siste årene, hadde overlevd dersom de hadde brukt belte, forklarer Kongsrud.

Mens nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til bruk av belter i biler, er vi ikke like flinke når vi tar bussen.

‒ Det er gledelig å se at flere bruker belte i buss etter at vi startet kampanjen i 2015. Grunnen til at de fleste ikke bruker belte i buss er fortsatt at de ikke har det inne som en vane. Mer informasjon, kontroller og muligheten for å få gebyr ser vi har en effekt og bidrar til å øke beltebruken, sier Kongsrud.

Og de lover flere kontroller i tiden framover.

‒ Oppfordringen vår er klar. Er det belte i bussen – bruk det! Da sparer du 1.500 kroner hvis du blir stoppet i kontroll. Og enda viktigere: Hvis det skjer en ulykke, kan du også spare liv, sier Kongsrud.

NHO Transport, Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet er Vegvesenets samarbeidspartnere i arbeidet med beltebruk i buss.

Se videoen øverst så husker du nok belte neste gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse