Hjem / Nyheter / 200 til 0 på 4,6 sekunder
McLaren kommer med en rekke biler, de neste årene, og den første er 720S. (Alle foto: McLaren)
McLaren kommer med en rekke biler de neste årene, og den første er 720S. (Alle foto: McLaren)

200 til 0 på 4,6 sekunder

McLaren kommer med 15 nye modeller fram mot 2022. Den aller første av dem er 720S ‒ et skikkelig fartsmonster.

For å få benevnelsen superbil, eller supersportsbil om du vil, er det et enkelt kriteria som må innfris. Nemlig akselerasjon fra null til hundre. Det må gjøres unna på under tre sekunder. Verre er det ikke.

Annonse

Iallfall ikke for McLaren, som i fjor lansert modellen etter 650S. Og det er litt av en superbil.

Britene har vridd ut 70 ekstra hester, derav navnet 720. Det er en 4-liters V8 twinturbo (M480T) på 770 Nm som sørger for kreftene, mens et nytt aerodynamisk design i superlette materialer hjelper bilen til 100 km/t på 2,8 sekunder.

Under fem sekunder senere bikker nåla 200 km/t, og den stopper ikke før 341 km/t. Og må du nødbremse fra 200 km/t, bruker du 117 meter på å stoppe. Det går unna på 4,6 sekunder. Det sørger blant annet et nytt oppheng, aktivt chassis og understell for. Og selvsagt noen gedigne skiver og dekk. 100-0 km/t går unna på 2,8 sekunder og 29,7 meter (ja, de har målt centimeter).

McLaren har gjort sitt ytterste for å holde vekten nede, og endte opp på 1.283 kilo, noe som gir en ratio på solide 561 hk per tonn.

Annonse

De som tror at dette er et utslippsmonster må tro om igjen. Ifølge McLaren selv bruker den drøye literen på mila, med et utslipp på 249 g/km CO2 ifølge New European Driving Cycle (NEDC). Kanskje ikke mye å juble for om du kjører en familiebil eller til og med en hybrid, men solide tall når det kommer til biler som dette.

Den største forandringer er imidlertid selve designet. For borte er de enorme luftinntakene bak dørene, og erstattet av en unik aerodynamisk designform på måkevingdørene. Og det funker designmessig.

Som vanlig laster McLaren inn eksklusive detaljer og utstyr i de håndbygde bilene, og selvsagt finner vi en svær skjerm som styrer det meste og en (ut)sikt til å «dø for».

720S og den nye  570S Spider er begge leveringsklare, så det er bare å hoppe på flyet til England så fort som mulig. Husk å ta med deg 208.000 pund, pluss litt ekstra når du skal fortolle 720S inn i Norge.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *