HjemNyheter11 millioner VW har jukse-software

11 millioner VW har jukse-software

Det har vært et enormt press på Volkswagen etter at de ble beskyldt for å ha installert software i dieselbiler som jukset når de ble testet av myndighetene. Nå innrømmer de alt.

Softwaren som 11 millioner biler med dieselmotoren av typen EA 189 har fått installert gjorde at utslippsverdiene under testene var mindre enn reelt. Softwaren «skjønte» når bilen ble satt i testmodus og manipulerte dermed tallene. Når testmodusen ble skrudd av nullstilte også programvaren seg til normal setting.

Det var amerikanske myndigheter som først kom over denne funksjonen, og man trodde først det var snakk om 500.000 biler på det amerikanske markedet. Men nå sier Volkswagen selv at det gjelder 11 millioner biler med EA 189-motoren som en rekke modeller har.

VW sier at de nye modellene i det europeiske markedet ikke er jukset med, og at softwaren ikke har vært aktivert i flertallet av bilene som har denne.

Saken fortsetter under Annonsen

Den tyske produsenten sier at de har satt av 6,5 milliarder euro for å møte eventuelle krav, mens aksjen har stupt de siste dagene og verdier av flerfoldige milliarder kroner er tapt.

Det er fortsatt uklart om denne softwaren har vært installert og i bruk i norske modeller, men den aktuelle dieselmotoren er populær blant norske modeller.

Forrige artikkelForblir denne et konsept?
Neste artikkel– Jesus Christ!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse