HjemNyheter‒ Ikke utsett servicen

‒ Ikke utsett servicen

NAF frykter at mange kan gå på en økonomisk smell om de utsetter servicen.

Det er innført en rekke tiltak for å dempe på korona-spredningen, og blant annet har myndighetene bestemt seg for å utsette fristen for å gjennomføre EU-kontroll med to måneder.

Og mange kan nok fort tenke at det er lurt å utsette servicen på bilen, men det kan fort få store økonomiske konsekvenser.

NAF sier at det er viktig å følge serviceprogrammet til bilen når den er innenfor garantitiden.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Å droppe servicen kan fort koste mer enn det smaker. I verste fall kan du miste muligheten til å bruke garantien på eventuelle feil på bilen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Norske forbrukere og organisasjoner har kjempet til seg gode rettigheter, og nye biler har en garanti-periode som strekker seg mellom 5 og 7 år eller mellom 100.000 og 200.000 kilometer.

Men for at garantien skal gjelde må bileieren innfri noen vilkår, blant annet ved å følge serviceintervallene. Så hopper man over en service kan det gi garanti-trøbbel senere.

‒ Serviceprogrammet er viktig å følge for å beholde dine rettigheter om det oppstår feil, sier Sødal.

De fleste bilene takler det å miste en service, men det er altså ikke sikkert bileierens rettigheter gjør det.

‒ Det er dessverre ikke sikkert at din reklamasjonssak tåler en utsettelse av servicen i en måned eller to, advarer NAF-rådgiveren.

Store deler av det norske samfunnet er stengt ned i et forsøk på å dempe korona-spredningen, men bilverkstedene er regnet som en samfunnskritisk funksjon. Mange har derfor innført smitteverntiltak og holder åpent, slik at de kan ta imot kunder som normalt.

‒ Er du frisk og bilen din skal ha service, er vårt råd at du tar bilen på verksted og får gjennomført servicen, avslutter Nils Sødal.

Det er også smart å ta egne forholdsregler rundt bilen for å unngå korona-smitte, og disse kan du lese om i denne saken.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse