Annonse
Hjem Nyheter ‒ Hjelp, lyden til superbilen avslører oss

‒ Hjelp, lyden til superbilen avslører oss

Mercedes-AMG har intensivert testingen rundt den nye hyperbilen kalt Project One, men har fått et snodig problem i fanget.

Mercedes har som de fleste fått med seg et formel 1-lag som verdensmester Lewis Hamilton kjører for, og blant annet blir drivverket til disse lynraske bilene utviklet av en avdeling til Mercedes-AMG Petronas Motorsport som ligger i Brixworth. Men der bygger de ikke kun motorer for formel 1-bilene.

For Mercedes-AMG akter å løfte teknologi fra formel 1-bilene inn i en helt ny hyperbil foreløpig kalt Prosject One, en kruttønne vi knapt har sett maken til.

Mercedes-AMG Project One er en hybrid som skal få over 1.000 hestekrefter, og toppfarten skal fortsette langt over 350 km/t. En rendyrket racer, med andre ord.

Feil.

Saken fortsetter under Annonsen

For denne skal fungere like godt til butikken som den skal fungere rundt en racerbane. Iallfall i teorien.

Det mest spesielle med dette prosjektet er at One faktisk får den samme motoren som sitter i formel 1-bilene, og ikke en spesialutviklet og lignende variant. Den kommer altså med en 1,6-liters V6 koblet opp mot en elektrisk motor, og i tillegg setter Mercedes inn tre andre elmotorer slik at den får firehjulsdrift.

Utfordringen for Mercedes-AMG er altså å implementere hybridløsningen fra formel 1 i en lovlig gatebil, noe som ikke er gjort i en håndvending.

Mercedes viste fram en prototype av det kommende fartsmonsteret for første gang under fjorårets motorshow i Frankfurt, og ett år senere fortsetter utviklingen med bånn gass.

Det innebærer også tester. Mange tester.

Disse skjer på lukkede områder i England, og skal vi gjette i området i nærheten av Brixworth ganske så midt i England. Den søvnige landsbyen med drøyt 5.000 innbyggere er ikke akkurat verdens navle, men den lokker til seg flere nysgjerrige sjeler enn andre lignende landsbyer. Grunnen er selvsagt Mercedes-AMG og muligheten til å få seg et glimt av noe spesielt.

Og nå kommer vi til det noe merkelige problemet Mercedes har fått i testingen av Prosject One, som mest sannsynlig ender opp med å hete kun One.

Mercedes-Benz USA har nemlig kommet med en noe snodig pressemelding rundt One. Vi finner den ikke igjen på den internasjonale pressesiden, og heller ikke på den engelske.

I den skriver de at Prosject One nå har kommet i sluttfasen, og at den har bak seg mange hundre timer i testbenken til fabrikken i Brixton slik at de er sikre på at alle komponentene fungerer optimalt.

Dette har de fulgt opp med mange testtimer på et «hemmelig sted» i England, uten at noen har oppdaget den. Vel, ikke til å begynne med.

For dette skriver de videre:

«Men det viser seg å være vanskeligere å holde denne testingen konfidensiell: De kamuflerte prototypene av Mercedes-AMG-hyperbilen gjennomføres fortsatt på stengte testområder og racerbaner. På grunn av deres karakteristiske F1-lyd er de imidlertid vanskelige å holde skjult fra publikum.»

Det er altså det de skriver, og legger med fem bilder fra testingen. Dem finner du helt nederst.

Så lyden avslører dem, og de er litt oppgitte.

Men nå bør ikke det akkurat være verdens ende. For tidligere har de til og med publisert en video hvor vi kan se Lewis Hamilton kjøre den, så den er ikke akkurat veldig hemmelig. Her er den:

 

Som de fleste andre superbilene kommer den også i begrenset opplag, nærmere bestemt 275 stykker. Og prisen er også ut av en helt annen verden, nærmere bestemt rundt 30 millioner kroner her hjemme. Men du trenger ikke å begynne å spare.

For bilen er allerede utsolgt, og Mercedes har faktisk allerede vist den fram for kundene under en sammenkomst i Tyskland.

One er ventet på markedet til neste år, og kanskje kommer den på samme tid som Aston Martins villstyring Valkyrie. Også den er basert på formel 1-biler (fra Red Bull), og er i likhet med One en hybrid. Den skal veie inn til slanke 1.000 kilo, og med 1.000 hestekrefter blir det et vekt til hk-forhold på 1:1.

Det kan fort bli tidenes tungvektkamp.

Her er bilder av One som testes på en hemmelig bane:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,775FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker