Hjem / Nyheter / VW solgte en bil hvert 5. sekund
Volkswagen Tigaun er en vinner, spesielt i Kina. Der ble det solgt 33.000 slike i november. (Foto: VW)
Volkswagen Tigaun er en vinner, spesielt i Kina. Der ble det solgt 33.000 slike i november. (Foto: VW)

VW solgte en bil hvert 5. sekund

I løpet av 80 år har Volkswagen-merket aldri opplevd en så god salgsmåned som november 2017.

Denne saken er rettet. En tidligere versjon hadde byttet om tallene, og i stedet for å skrive en bil hvert femte sekund klarte vi å skrive fem biler hvert sekund. Det første er naturligvis det riktige. Takk til Tord og Per Olav som gjorde oss oppmerksom på regnefeilen.

Annonse

Volkswagen er flaggskipet i den svære Volkswagen-gruppen, og blir ikke akkurat mindre med årene. Snarere tvert om.

For til tross av dieselgate i 2015, hvor omdømmet fikk seg en skikkelig knekk, selger de som aldri før. Bilen som på norsk kan oversettes til «folkets bil» er virkelig blitt det også.

Rekorden for en måned, som altså ble satt i forrige måned, lyder nå på pene 594.300 kjøretøy. Tar vi fram kalkulatoren klarer vi forhåpentlig å komme fram til hvor mange biler det er i sekundet. Det er 30 dager i november, noe som blir 42.000 minutt. Det igjen blir 2.592.000 sekunder. Dermed endte de altså opp med en bil hvert 4,36 sekund, dag som natt, ukedag som helg.

Til sammen i årets 11 måneder har Volkswagen-merket solgt 5,64 millioner biler, opp 4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

‒ I slutten av året ser vi et positivt momentum i alle regioner, og dette har en effekt. For Volkswagen betyr det at november er den beste måneden noensinne, sier Jürgen Stackmann, et styremedlem for Volkswagen-merket.

Annonse

Som mange andre produsenter er det Kina som er det største markedet for Volkswagen, og der økte salget med formidable 16,2 prosent. Det ble solgt hele 331.100 Volkswagen i Kina i november, noe som altså er godt over halvparten av det totale salget. Vi skjønner godt at produsentene har fokus på Kina for tiden.

Det nest største er Europa, hvor de solgte 142.100 kjøretøy i november. Dette er også en økning, i likhet med alle andre regioner minus Nord-Amerika (-1,4). I Europa var det ikke overraskende Golf, Tiguan og den nye Polo som var salgsvinnerne, og Volkswagen sier også at det er økning i etterspørselen av e-modellene.

Volkswagen er også det klart mest solgte merke i Norge, og står med 21.444 registrerte kjøretøy så langt i år. Nærmest er Toyota med 16.849, og til sammen har de to godt over en firedel av det norske markedet (26,8 prosent).

Hjemme i Tyskland opplever Volkswagen også gode tider. Salget gikk opp 8 prosent, og endte på 47.800 kjøretøy i november.

Til sammen har Volkswagen som merke altså solgt 5.636.100 kjøretøy i løpet av de 11 første månedene i 2017, mot 5.417.900 i samme periode i fjor.

Hva betyr så det? Jo, om du har brukt to minutter på denne saken har de altså rukket å selge rundt 26 biler…

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

3 kommentarer

  1. Og hvor mange timer er det i døgnet, bil24?

    • Moro at dere oppdatere artikkelen, men dere kan da nevne det, så ikke jeg ser ut som en klovn i kommentarfeltet…

  2. Ble selvfølgelig understreket på samme tid som saken ble rettet. Les andre setning…
    Takk for tilbakemeldingen, og ha en fin dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *