Hjem / Elbiler / Viser fram en glassklar hybrid-SUV
Dette er en kompakt hybrid-SUV fra Skoda, Vision X. (Alle foto: Skoda)
Dette er en kompakt hybrid-SUV fra Skoda, Vision X. (Alle foto: Skoda)

Viser fram en glassklar hybrid-SUV

Tsjekkisk glasskunst. Det er inspirasjonen bak den helt nye kompakte hybrid-SUV’en til Skoda.

Den tsjekkiske bilprodusenten har allerede SUV-modeller som Karoq og Kodiaq, men vil nå inn i nok et segment der de mer kompakte og urbane SUV-bilene regjerer.

Annonse

Det skal de gjøre med en helt nydesignet modell som foreløpig heter Vision X.

Dette er en konseptmodell, men vil som produksjonsklar bli den tredje SUV-modellen til det Volkswagen-eide merket. Bilen får sin debut på Genève Motor Show, men Skoda sier ingenting om når vi eventuelt kan forvente at den produksjonsklar.

Bilen er altså en kompakt hybrid-SUV designet for det urbane livet. På skissene vi har fått kan vi se det moderne designet som mange går for, med mye dominerende glass. Den svære frontruten og siderutene ser ut til å gå i ett med taket med antrasitt (rent kull med høy glans), noe som skaper en spesiell effekt.

Skoda sier at det skarpe designet er inspirert av tsjekkisk glasskunst.

Annonse

Innvendig ser den også moderne ut, men et svært display som dominerer dashbordet. Det skal også være brukt krystallglass på innsiden. Det er ikke mange knapper å se der inne, så det meste vil nok foregå via skjermen.

Skoda har virkelig skutt fart de siste årene, og satte salgsrekord i 2017 da de leverte mer enn 1,2 millioner biler. De har også meislet planen fram mot 2025, og vil innen den tid komme med både plug-in hybrider og rene elbiler. Hver fjerde bil skal i 2025 være elektrifisert.

Skoda vil ikke bare vise fram Vision X i Genève. Dit tar de også en oppdatert utgave av den populære Fabia, som på verdensbasis har solgt over fire millioner eksemplarer siden 1999.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *