Annonse
Hjem Nyheter Verdens råeste taxi

Verdens råeste taxi

Dere husker kanskje Petter Solberg utkledd som en gammel mann gå banas med bilen? Skoda har sin egen variant.

Tsjekkiske Skoda satser tungt på rally, og stiller ikke med mindre enn tre biler under det kommende Rally Monte Carlo ‒ sesongens første VM-rally.

Der får de tre førerne med seg en kartleser hver i passasjersetet.

Da var det litt annerledes før jul.

Skoda bestemte seg nemlig for å sette et taxi-skilt på Jan Kopeckys rallybil med 290 hestekrefter, og opprettet en egen taxi-holdeplass for R5-modellen av Fabia midt i Praha.

Saken fortsetter under Annonsen

Kartleser Pavel Dresler fikk derimot ikke være med. Denne gang var det setet forbeholdt taxi-kunder.

Både rallyføreren selv og 23 personer fikk seg en opplevelse for livet, ettersom de sladdet rundt i sentrum av den tsjekkiske hovedstaden.

‒ Å kjøre en Skoda Fabia R5 gjennom gatene i Praha var virkelig en unik opplevelse. Heldigvis fikk ingen problemer med magen! Uansett var jeg godt forberedt med spyposer i Skoda-farger i bilen, sa en smilende Kopecky etter stuntet.

Til sammen tilbake Kopecky hele 165 kilometer under kjøring i Praha.

Se taxi-turene øverst i saken.

Skoda Fabia R5 vant klassen WRC 2 i fjor, og ble blant annet kjørt av Andreas Mikkelsen i tre av rundene. Nordmannen som nå kjører for Hyundai vant også den nå nedlagte IRC-serien to ganger med en Skoda Fabia S2000.

Petter Solbergs stunt i 2016 gikk ut på å lure ansatte ved Bertel O. Steen. Verdensmesteren var utkledd som en gammel mann som hadde «problemer» med bilen, og de ansatte ble bedt om å sitte på for å finne problemet.

Deretter gikk det «i hundre», som Solberg selv ville sagt. Her er et gjensyn med den:

Solberg deltar i rallycross-serien WRX, hvor han og svenske Johan Kristoffersson tok VM-tittelen for lag i fjor. Svensken ble også verdensmester, med Solberg på tredjeplass. Årets sesong starter i Spania i midten av april.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker