Hjem Nyheter Verdens første flyvende bil

Verdens første flyvende bil

Den heter Pal-V Liberty, og snart skal forbrukerne få friheten til å kunne velge bort bilkøen. Se video.

Om alt går som Pal-V håper på da.

For de har nå kommet så langt i produksjonen av sin flyvende bil at de har en produksjonsmodell på gang.

‒ En produksjonsmodell er sannhetens time. Det er øyeblikket veggen mellom fantasi og fakta blir revet ned. En produksjonsmodell er det siste steget i utviklingen før man starter med full produksjon og leveringer, sier Robert Dingemanse, administrerende direktør hos Pal-V.

De venter nå på sertifiseringer både for luften og bakken.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Det er det viktige punktet som skiller pionerne fra drømmerne. Sertifisering garanterer ikke bare for sikkerhet for en flyvende bil, men at den også blir godkjent til å kjøre på vei og fly i lufta. Når sertifiseringen er på plass i 2019 vil vi gi de første kundene nøklene, sier Dingemanse.

Den flyvende bilen er en trehjuling når den kjører på veien, og et helikopter når den skal fly.

De begynte å jobbe med den flygende bilen allerede tilbake i 1999, og de har tatt høyde for at luftfartsreglene både i EU og USA slik at det skal være mulig å bruke den i de fleste land.

I 2012 fikk de den første konseptmodellen i lufta, og siden 2016 har over 50 personer jobbet med å få Pal-V ferdigutviklet.

Hybridkjøretøyet har en motor på 200 hestekrefter, og skal kunne nå 160 km/t i toppfart for føreren og den ene passasjeren som det er plass til. Man må ha sertifikat både for bil og helikopter for å kjøre den, og for takeoff må man ha en landingsstripe på minst 90 meter.

Men Pal-V er langt fra de eneste som utvikler flyvende biler for tiden.

Bell, som blant annet produserer helikopter, viste nylig fram en selvflyvende luft-taxi som skal bli en del av Ubers luft-taxiopplegg i 2020. Airbus, flyprodusenten, har vist oss en selvflyvende drone med en rekkevidde på 80 kilometer.

Felles for de to er at de har framtidig teknologi, og må dermed vente på reguleringer før de kan tas i bruk. Slike ting tar som kjent tid.

Pal-V bruker tradisjonell teknologi, og trenger dermed ikke noen godkjenninger utenom sertifiseringene. Dermed ligger Pal-V veldig godt an til å bli verdens første flyvende bil.

Og du kan allerede kjøpe deg spesialversjonen Pioneer design som lages i 90 eksemplarer. Utsalgspris i Nederland er litt under 5 millioner kroner.

Den neste modellen, Liberty Sport, vil derimot bli betydelig billigere. Da snakker vi om en pris under 3 millioner kroner, og det er jo slett ikke verst ettersom man både får en bil og et helikopter med på kjøpet.

Her er en video om Pal-V:

https://youtu.be/KtKFDTtpzZc

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse