Annonse
Hjem Nyheter Verdens dyreste kan gi rekord

Verdens dyreste kan gi rekord

Oslo Motor Show har satt ny publikumsrekord i 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016. Kan verdens dyreste serieproduserte bil forlenge denne fantastiske rekken?

Fredag åpnes dørene til årets motorhappening i Norge, Oslo Motor Show. Som vanlig har gjengen bak OMS fylt de 30.000 kvadratmeterne til randen med lekre kjøretøy, og blant disse finner vi også 400 skinnende privateide herligheter.

Og ikke minst en Bugatti Chiron, et av de nyeste tilskuddet blant superbilene. Den skrev seg nylig inn i Guinness rekordbok ved å klare 0-400-0 på 42 sekunder. En rekord som for øvrig ble smadret av Koenigsegg Agera RS bare uker senere, det skal sies.

Uansett er Chiron et skikkelig monster, som bør om mulig tas i nærmere øyensyn i Lillestrøm i helga. For det er kun rundt ti slike som er levert til nå. Prisen på den er umulig å si, men at den bikker 30 millioner er ganske så sikkert.

‒ Det er helt utrolig at Arne Fredly atter en gang låner oss en superbil, og nok en gang det ypperste man finner i bilverden. I fjor lånte han oss McLaren P1 GTR, og nå dette, sier messegeneral Tommy Larssen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Dette er en helt utrolig bil ‒ på alle mulige måter. Den må oppleves. Og kanskje, men bare kanskje, fyrer vi den opp et par ganger i løpet av helga, sier generalen med et glimt i øyet.

Per i dag ruller det maksimalt ti Chiron på veiene, og da snakker vi altså i hele verden. Altså USA, Europa, Asia og ja Gulfen. Selv sjeikene må pent stille seg i kø for denne. Men ikke Fredly og superstjernen Cristiano Ronaldo. De eier altså to av dagens Chiron’er som du kan sjekke ut nærmere på messa.

Arne Fredly i sin meget eksklusive og svindyre Bugatti Chiron.
Arne Fredly i sin meget eksklusive og svindyre Bugatti Chiron.

Så var det publikumsrekorden da. Sju ganger har de forbedret den. I fjor fant ifølge Larssen 40.578 veien til varemessa på Lillestrøm, men det er fortsatt plass til flere.

Ser du denne karen på messa er det bare å slå av en prat. Messegeneral Tommy Larssen.
Ser du denne karen på messa er det bare å slå av en prat. Messegeneral Tommy Larssen.

‒ Vi går selvsagt for rekord, det er gjør vi jo hvert år. Men det er klart at det finnes et metningspunkt som vi nok begynner å nærme oss nå. Spesielt lørdagene er populære, så anbefaler de som skal hit da å ta alternativ transport om de har mulighet til det. Det kan fort bli litt kaotisk rundt parkeringsplassen, sier han.

Som tidligere er utendørsshowet på plass også nå. Petter Solberg er på plass, den gangen med den rykende ferske World Rallycross-verdensmesteren og lagkamerat Johan Kristoffersson ved sin side. Og for å ikke glemme publikumshelten Andreas Bakkerud. Så de besøkende kan vente seg litt av et show i bakgården.

På innsiden har OMS også klart å knytte kontakter med BMW-museet i Tyskland, og fra det verdenskjente BMW Welt kommer det tre meget spesielle superbiler fra de gode, gamle dagene. To av dem er så unike at de ikke en gang er utstilt på museet, men plassert på et «hemmelig» lager. Så om ikke Bugattien interesserer deg, bør disse tre iallfall det.

Hva mer da? Jo, dette lover årets OMS:

Feite gatebiler, overdådige amcars, nostalgiske veteraner og ekstreme sportsbiler. Spektakulære MCer. Og fantastiske trucks med egenskaper og motivlakkeringer som kan ta pusten fra en.

Og de har utviklet videre suksessen med en egen aktivitetsavdeling for hele familien, altså både for barn, unge og de med litt eldre kropper men fortsatt ungt sinn. Dette er femte året de har denne populære avdelingen.

Det hele starter fredag formiddag, og avsluttes søndags ettermiddag.

Så vet dere det, bensinskaller! Og de er det som kjent mange av. Faktisk over 40.000 bare i Lillestrøm denne helga.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,638FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker