Annonse
Hjem Nyheter Utsetter krav om ladeplasser

Utsetter krav om ladeplasser

Kravet om at visst antall parkeringsplasser i parkeringsområder skal ha ladepunkter er utsatt fra 1. januar til 1. juli 2018.

Utsettelsen kommer som et resultat av at arbeidet har vist seg å være mer komplisert enn man antok.

‒ Vi ser at prosesser med planlegging, anbud og innkjøp tar tid. Videre vil frost skape utfordringer med graving gjennom vinteren, og det er manglende kapasitet hos de som kan utføre utbyggingen, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

En rekke nye regler rundt betalende parkeringsplasser ble innført i år, noe som blant annet skal bidra til å gjøre parkeringen mer forbrukervennlig.

Blant tingene som er innført er standardiserte satser, og at du ikke lenger kan få bot for å ha parkert to minutter over tiden. Nå kan du drøye parkeringen til fem minutter over tiden før du risikerer en gul lapp på ruta.

Saken fortsetter under Annonsen

De nye satsene er blant annet 300 kroner om du glemmer å trekke parkeringslapp på gratisparkering, 600 kroner på de vanligste tingene og 900 kroner om du er frekk nok til å parkere på en HC-plass uten å ha lov til det. Men det gjør du vel ikke?

Er du likevel uheldig og får en bot du mener er feil? Det er også opprettet en felles klagenemd, så det er også blitt enklere å klage. Men husk at du først må klage til virksomheten som har gitt boten.

Vi er som kjent serviceinnstilte, så vi har funnet fram adressen til deg.

Her hos parkeringsklagenemnda kan du klage på boten

Et nytt parkeringsregister er også opprettet hvor alle tilbydere må registrere seg. Og per i dag finnes det 170 registrerte parkeringstilbydere, og lurte du på hvor mange betalende parkeringsplasser det finnes? Jo, ikke mindre enn 430.000.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker